Британски тандем ще връща Пирин в елита... ще успее ли?

29 януари 2020 10:04   2 коментара   8929 прочита


Беше време когато любителите на футбола в Благоевград свързваха Пирин с Острова, заради изявите на орлетата Димитър Бербатов, Николай Бодуров и Станислав Манолев по футболните терени на Албиона. Днес обаче привържениците на зеленобелите, стискат палци на британското треньорско дуо Уорън Фийни- Анди Тод, което има нелеката задача да върне позабравената слава на футболен клуб Пирин.

Ето какво споделят двамата дни преди да отлетянт за Турция. Уорън Фийни - ст. треньор на ФК Пирин Благоевград Започнахме подготовката прекалено рано, но момчетата ще имат време и за почивка. Доволен съм, че настроението, то е на ниво. Всичко е съсредоточено към започването на първенството на 15 февруари. Не може да очаквате чудеса с магическа пръчка. Но сме спокойни, ще надграждаме.

Всеки ден работим усърдно за да успяваме по време на сезона. Много съм доволен от отношението на клуба. Очевидно ще търсим още футболисти, но тези които идват трябва да бъдат по-добри. Ще бъда доволен, ако успеем да доведем поне още един футболист, но и тези, които са тук в момента са страхотни. Анди Тод – помощник треньор на ФК Пирин Благоевград В Благоевград ме доведе шансът да работя с Уорън. Аз съм работил с него два пъти преди това. Знам как работи, харесва ми начина му на работа. За мен това е важно.

Също така и фактът, че ще работя в Европа. Друга страна, друг начин на игра, различен футбол. Веднага щом разбрах, че мястото е свободно, нямах търпение да дойда. Знаех, че Бербатов е започнал своята кариера тук. Баща му също е играл тук, вчера разбрах. Бил е защитник тук. Вижте какъв страхотен играч бе Митко, фантастичен футболист. Надявам се, че ще може да изкараме и един нов Бербатов. Ще се постараем защитата ни да бъде на ниво.

Това е тяхната работа в крайна сметка. Не знам дали аз съм бил твърд като защитник, но искам защитата тук да си върши работата както трябва и да направят най-доброто да запазят топката там, където и е мястото. Железният бранител има над 150 мача във Висшата лига на Англия и близо 400 в професионалния футбол. Бил е съотборник с Радостин Кишишев в „Чарлтън“, играл е срещу Стилян Петров, а вече е част от родния клуб на Димитър Бербатов.

Фийни и Тод се познават много добре от съвместната им работа в треньорския щаб на „Нюпорт Каунти“. За девет месеца съвместна работа записват една седем победи начело на отбора от Лига две на английския футбол. Сега обаче амбициите им са далеч по- големи. С привличането на Тод щабът на орлетата на практика е окомплектован. В екипа остават досегашният помощник Васил Петров и кондиционният спец Никола Кърцелски. Иначе новата Академия на Пирин ще бъде водена от младия специалист Радостин Александров.


Още за: футбол   Благоевград   отбор   Пирин   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
29 Януари 2020 21:47 | ТИМО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

в. Стършел редакция на бадемите ли има---какъв елит е БГ лигата бе, Елезовите лунатици и оня РМД-то на топката-скункс викат-тея ли ще вкрат отбор в А група смех голем заеби / да живее Шарли Абдо


30 Януари 2020 11:51 | ТИМО Ху.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Голем си педал, коментиращия горе. Много са специалистите в Благоевград, та за това всяка година гоним Шампионска лига!!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар