Ботев (Враца) и Пирин завършиха при нулево равенство

20 март 2023 00:39   3 коментара   7116 прочита


Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград) завършиха при нулево равенство в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Въпреки резултата, положения в срещата на липсваха, но футболистите не успяха да ги материализират. И двата отбора се нуждаеха от трите точки днес, за да се отдалечат още повече от дъното на класирането. Домакините бяха по-активни през по-голяма част от двубоя и със сигурност има за какво да съжаляват, след като направиха куп пропуски пред вратата на Янко Георгиев.

"Орлетата" прекъснаха серията си от две поредни победи в шампионата, но трябва да бъдат доволни от това, че си тръгват с точка от Враца. Двубоят започна с натиск на домакините, които обаче не успяха да затруднят Янко Георгиев в първите минути, предаде "Спортал.бг.''

Постепенно "орлетата" изравниха играта, но и те трудно достигаха до нещо по-опасно пред противниковата врата. Малко след като измина четвърт час игра Даниел Генов получи топката в половината на Пирин, финтира няколко футболисти и нанесе удар извън наказателното поле, който попадна право в ръцете на Янко Георгиев.

В средата на първото полувреме Меси Биатомусока и Красимир Костов действаха рисковано пред собствената си врата, а стражът на врачани изчисти топката в корнер.

След него последва силен изстрел на Славчо Шоколаров, който прелетя над целта. В 25-ата минута Браян Мендоса стреля опасно покрай левия страничен стълб на вратата на благоевградчани. 5 по-късно домакините организираха нова добра атака по десния фланг, която завърши с центриране към Браян Переа, но ударът му с глава бе отразен от Янко Георгиев.

В 38-мата минута Даниел Генов получи страхотно подаване в наказателното поле на Пирин и от чиста позиция не успя да намери очертанията на вратата. 120 секунди по-късно Чавдар Ивайлов също опита да изненада стража на "орлетата" с изстрел от дистанция, но без успех. Футболистите на Даниел Моралес пренесоха добрата си игра и след почивката, а в 51-вата минута Генов стреля коварно към долния десен ъгъл на вратата, но Янко Георгиев внимаваше и за пореден път се намеси.

Малко след това гостите сгрешиха при изнасянето на топката, а тя достигна до Браян Переа, който обаче се засуети в наказателното поле и бе блокиран. В 64-ата минута Ботев (Враца) се отчете с нов пропуск пред вратата на "орлетата" - този път удар на Клери Сербер бе спасен от Георгиев. Към края на срещата гостите бяха близо до това да изненадат своя противник. Мартин Бачев получи кълбото на добра стрелкова позиция, но след рикошет ударът му премина встрани от целта. До края на редовното време зелените продължиха да търсят победния гол, но той не падна и в крайна сметка резултатът се запази непроменен.


Още за: Пирин   мач   ботев   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
20 Март 2023 14:28 | Кибико
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Слабичко играхме.. Голям късмет че не отидохме на тройка..


20 Март 2023 21:08 | Велислав ЕЛЕЗОВ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

7 500 е добра заплатка-АМИН да я взимам още дълго време


20 Март 2023 21:09 | до ЕЛЕЗОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

за свещи да ги даваш пУмяр грозен




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар