Благоевградските гимнастици тренират с шапки и ръкавици за международния турнир в Нови Сад

15 декември 2010 00:20   2 коментара   12747 прочита
А. Гръчки /вляво/ и треньорът Г. Воденов заедно с част от възпитаниците си на вчерашната тренировка
А. Гръчки /вляво/ и треньорът Г. Воденов заедно с част от възпитаниците си на вчерашната тренировка


А. Гръчки /вляво/ и треньорът Г. Воденов заедно с част от възпитаниците си на вчерашната тренировка

В залата ни не е било толкова студено от 7 години насам, а зимата едва започва, алармира А. Гръчки

Състезателите на клуба по спортна гимнастика “Л. Солачки” тренират с шапки и ръкавици за международния турнир в Нови Сад /Сърбия/, където заминават в петък. Причината за нетрадиционния подход е липсата на отопление в благоевградския интернат въпреки допълнителните 45 000 лева, които местният парламент отпусна на общинско звено за бюджетни дейности “Спортни имоти” преди две седмици. Както е известно, извънредната финансова инжекция бе направена с цел да не бъдат затворени зала “Скаптопара” и спортен комплекс “Пирин” през зимата.

Преди това управителят на звеното Кирил Ваклинов обяви, че годишният бюджет е похарчен, което го принуждава да врътне ключа на базите. Той поиска 82 000 лв., но общинските съветници гласуваха 45 000 лв. и залите продължиха да работят. При първото застудяване обаче дойдоха и проблемите за клубовете, ползващи спортните съоръжения. Тази година парното изобщо не е пускано, заяви президентът на гимнастиците Антон Гръчки. Къде са парите, гласувани преди две седмици? Температурата в нашата зала е 5 градуса, в съседната зала по борба е и по-студено. Такъв студ не сме брали от 7 години насам, а зимата едва започва. В петък заминаваме за международния турнир в Нови Сад, но не можем да се подготвим оптимално, допълни А. Гръчки.

Направих всичко, каквото можах, за да не затворят интерната, обяви шефът на лекоатлетически клуб “Джордан” Йордан Янев. Студеничко е, но съм доволен, че поне тренираме на закрито, допълни Й. Янев.

2 коментара
19 Декември 2010 12:50 | ааа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мизерията е пална, нямам думи!!!!!


15 Януари 2011 22:59 | Гецата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да, наистина е така. Между другото се пише "пълна"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар