Благоевградската звезда Д. Бербатов скочи на опитите на БФС да отмени конгреса

24 април 2021 12:22   3 коментара   5593 прочита


Димитър Бербатов изрази в седмичната си колонка недоволството си от информациите за различни опити да бъде попречено на провеждането на Конгреса на БФС. Той е насрочен за 25-ти юни, но в последните дни се появиха информации, които насочват към опити за осуетяването на провеждането на планирания Конгрес.

Публикуваме текста на изявлението на благоевградчанина без редакторска намеса:

Тъй като вече коментирах Суперлигата  и повечето родни медии преведоха какво казвам, мисля че няма какво повече да добавя по въпроса. Надявам се, че отборите, които участваха, са си научили урока и при бъдещи подобни действия вече ще знаят как точно да процедират!

Сега искам да обърна внимание на една тема, която се появи в родните медии - опитите на част от ръководителите на българския футбол да спрат провеждането на конгреса на БФС на 25 юни с декларации на хвърчащи листа, давани за попълване на определени клубове! С подобни декларации, които нямат никакво правно основание или тежест! По същата логика може да се пуснат декларации за провеждане на Конгреса, и той да е редовен!?

След като една от изтъкваните причини е да няма два пъти конгрес през няколко месеца, защото уж щял да натежи на бюджета, защо тогава не се направи така, че този конгрес да е редовен, а следващия да се премахне напълно?!

Още повече, както вече споменах - в устава никъде не се споменава думата извънреден! Но опитите за спиране на обявения конгрес, поканата за който вече дори е вписана в Търговския регистър, продължават с пълна сила. И идват от хората, които са уж в оставки!

Което ме води към друго. На следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС, което ще бъде на 28 април, г-н Касабов, в ролята на изпълнаващ ролята на президент, според мен трябва да попита поименно всеки от членовете на Изпълнителния комитет, при това финално, кой е подал писмена оставка и кой не! Да се запише в протокола и да се знае 100% кой какво е направил!

Тъй като има доста тънкости в юридическите среди, някои от тези членове на Изпълнителния комитет си правят сметки да останат в Изпълкома, да не подават оставки, на конгреса Изпълнителният комитет само да бъде допълнен с нови членове - а въпросните от стария да останат и да продължат да пречат на българския футбол до следващия конгрес!

Някой вижда ли логика, при положение че клубовете не ги искат?!

Има начин това да не се случи. Просто този Изпълнителен комитет трябва да промени дневния ред на конгреса и да сложи точки в него, които казват:

1. Приемане на подадената оставка от президента на БФС.

2. Прекратяване на мандата и правомощията на Изпълнителния комитет и освобождаване на всички негови членове.

3. Избор на нов президент и Изпълнителен комитет с мандат 4 години.

Това е! Не е трудно, нали!? Само желание и морал трябва да има!

Но тук е и ролята на клубовете! Те трябва да знаят, че има начин. Да бъдат активни, да се интересуват какво ще се случи и какви решения ще се взимат, а не да се оставят да бъдат измамени, защото точно това искат да направят определени хора!/Pirinsport.com


Още за: звезда   Бербатов   БФС   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
24 Април 2021 12:27 | Джелал
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Предател.


24 Април 2021 13:22 | Петрова от Блград
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Само така МИТКО
Успех във всичко


24 Април 2021 19:18 | До първия коментар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Защо пък предател бе ага, че се бори срещу мафията в БФС и държавата, че всичко е прогнило, че ви заблуждават и ви казват на черното бяло, стига робство напред Бербатов




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар