Благоевградчаните Бербатов, Манолев и Дяков в спор за титлата Футболист на годината

17 декември 2012 19:14   5 коментара   17182 прочита


Родените в Благоевград Димитър Бербатов, Станислав Манолев и Светослав Дяков, получиха номинации в класацията Футболист на годината. Освен тримата, които са юноши на Пирин и Македонска слава, сред номинираните е и Иван Иванов, който също е бил в школата на Македонска слава. В спор за футболист на А група има още едно орле, Иван Цветков, а в групата на номинираните за откритие на годината, попаднаха благоевградчанина Георги Китанов и момчето от Ново Делчево Антон Карачанаков. В 52-о издание на анкетата за Футболист на годината са номинирани общо 25 футболисти в трите основни категории. Любопитно е, че и трите в категории е номиниран халфът на Литекс и националния отбор Георги Миланов.

За Футболист на 2012 година в анкетите на спортните журналисти са посочени 18 футболисти, от тях 10 са номинирани с най-много гласове. Това са Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров.

В категория за Най-добър футболист на "А" група са посочени 35 футболисти, от тях десетте номинирани са: Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев. В третата категория за Откритие на годината са посочени 19 играчи, а петимата с най-много гласове са Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Георги Миланов.

Церемонията ще се проведе на необичайно място. Домакин на събитието ще бъде новооткритият столичен МОЛ "България", а датата е 27 декември, съобщиха организаторите на пресконференция днес. Около 50 спортни редакции и близо 130 спортни журналисти са участвали в тазгодишното издание на анкетата.

Патрон на събитието е легендата на Левски и четирикратен участник на световни първенства с националния отбор - Добромир Жечев. На церемонията ще бъдат раздадени още няколко награди - за феърплей, за принос за развитието на българския футбол, както и за най-красив гол на годината в допитване сред феновете . Тази година церемонията ще има и благотворителен характер, като сред участниците в събитието ще бъдат децата от дома за деца, лишени от родителска грижа "Олга Скобелева" в Пловдив.

Лъчо Петров

Станислав Манолев:

Светослав Дяков:

5 коментара
17 Декември 2012 22:14 | ррркккк
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Заслужава Светли Дяков, напред


17 Декември 2012 22:37 | Тоа па
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Нема такъв селяк в А група като тоя Дяков, на всеки мач минимум жълт картон, пълен селяк и катър )))))


18 Декември 2012 12:04 | RR
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как мойе да слагате името на Бербатов до това на Манолев и Суннъ
*Кирилизиран коментар.


18 Декември 2012 15:09 | fenoko
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Егаси смешката... а Пирин е у нйъ група!


18 Декември 2012 15:35 | кирчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Заради такива като теб псевдо-фенове, които защитават сс (смешни селяни)




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар