Благоевградчанинът Г. Даскалов с главна роля във футболно зрелище в Казахстан

05 май 2011 00:12   1 коментар   10420 прочита
Г. Даскалов
Г. Даскалов


Г. Даскалов

Като невиждано зрелище охарактеризираха казахстанските медии мача на Георги Даскалов и неговия “Иртиш” с шампиона “Тобол” от деветия кръг на местното първенство.

Пред 5200 зрители на стадион “Централен” в Павлодар гостите поведоха с обезкуражаващото 2:0 още до петата минута след светкавични голове на Кислицин и Юрин. Началото на обрата постави 29-годишният благоевградчанин в 9-та мин. Тогава Даскалов стреля с глава, вратарят на костенайци Багински изби, но след рикошет в тялото на бранител топката навести мрежата. Голът обаче бе записан в сметката на бившия футболист на “Беласица” и “Пирин”.

Екссъстезателят на “Черно море”, малиецът Мамуто Кулибали, изравни в 78-та мин., а късметът окончателно покри “Иртиш” в последната минута на добавеното време, когато молдовският национал Анатолий Дорош инфарктно остави трите точки на стадиона на бронзовите медалисти от миналото първенство. По този начин “Иртиш” запази петото място в класирането, откъдето ще атакува призовата тройка още в следващия кръг като гост на носителя на купата на Казахстан и лидер в класирането “Локомотив” /Астана/.


Още за: Г. Даскалов   футбол   Казахстан   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
09 Май 2011 22:55 | руни
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

този беше егати дарвото в бела вси4ки го псуваха




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар