Благоевград с отбор във Висшата лига, ВК Академик с исторически успех

20 април 2015 08:55   2 коментара   17983 прочита


За по- малко от година отборът на Академик вече спечели правото да се състезава във Висшата лига на България по волейбол. Благоевградският клуб спечели финалния турнир в А НВЛ и заслужи мястото си в по- горната група. Няколко месеца бяха необходими на треньорите Николай Алексиев, Васил Тасков и Станислав Атанасов за да сформират боеспособен отбор, който да смачка съперниците си в третия ешелон на родния волейбол и да се изкачи едно ниво по- нагоре.

Триото наставници хвърли доста сили по време на сезона, без дори да получи и стотинка за своята работа. След успехът в Югозападна група, академиците трябваше да минат и през ситото на финалния турнир, на който бяха домакини. След три победи в три мача, те заслужено спечелиха купата на шампион в А НВГ за сезон 2014- 2015. В последния мач, който на практика бе финал, те надиграха категорично ВК Град Белоградчик с 3:0 гейма. В отделните части 25-19, 25-19 и 25-15 за Академик. Преди това Академик се справи с Черноморец Бяла с 3:2 гейма и Септември Про Синема София с 3:0 гейма.

Силни изяви през целия турнир имаха разпределителя Денислав Димитров и нападателите Норман Недков и Николай Николов. На високо ниво се представиха и капитанът Иван Даракчиев, Янко Колчев, Георги Спасов и либерото Виктор Джамбазов. В класирането сладват отборите на ФК Град, който ще играе плейоф с предпоследния от Висшата лига и ВК Черноморец Бяла. Купата на победителите връчи проф. д- р Стоян Иванов, който поздрави от свое име и от името на отбора всички фенове на волейбола, които присъстваха и подкрепяха Академик в Спортаната зала на ЮЗУ по време на тридневната надпревара. Така от следващия сезон Благоевград ще има свой собствен отбор във Висшата лига на България по волейбол.

Лъчо Петров


Още за: Благоевград   отбор   лига   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
20 Април 2015 11:34 | ура
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво момчета..... след година в Супрелигата... нека им треперят гащите на Пирин Разлог и Марек Юнион Ивкони


20 Април 2015 19:36 | браво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БРАВО! ЗДРАВЕ, СИЛИ И КЪСМЕТ И САМО УСПЕХИ ЗАНАПРЕД!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар