Благоевгадчанинът Д. Бърдарски втори в многобоя, Райчо Димитров с тежка контузия

05 юли 2013 15:37   2 коментара   14368 прочита


Димитър Бърдарски от ГСК „Пирин – Благоевград 2011” спечели сребърен медал в многобоя при юношите. Бърдарски остана втори, след като бе изпреварен от русенеца Владимир Тушев, които за пореден път получи едно рамо от съдиите. Бърдарски спечели едно първо място три втори и две седми места на отделните уреди. Утре Митко ще участва в индивидуалната надпревара на отделните уреди, където има шансове за златен медал. Неприятна контузия получи друг състезател на Пирин, Райчо Димитров.

Той извади коляно и бе откаран в Пирогов за лечение. В първия ден отборът на "Любчо Солачки" при момичета младша възраст се нареди трети, като остави след себе си още 11 отбора. Заслуга за успехът имат Деница Стоянова, Йоана Стоименова, Василена Калишева, Радостина Ранчова, Ивана Павлова, Виктория Васева и Александра Иванова. Йоана Стоименова стана 5-та в многобоя и се окичи с медали от финалите си на греда и земна гимнастика.

При момчета старша Мартин Мишев направи финали на всички уреди, като на халки и успоредка стана 3-ти, а на прескок - 4-ти. Юли Ораков при юношите младша стана трети на висилка, получи трета оценка на прескок и заслужи 4-то място на висилка. Над 500 състезатели от 20 клуба от цялата страна участват на държавното първенство по спортна гимнастика за всички възрасти. Надпреварата ще продължи до събота в тренировъчната зала на "Арена Армеец" в София.

Лъчо Петров

2 коментара
05 Юли 2013 16:09 | Хари
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Адмирации за децата и треньорите. Жалко за Райчо, перфектен спортист е, желая му бързо възстановяване. Снимките не са актуални.


06 Юли 2013 03:26 | ИАЯ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

успех здраве и много спортни успехи за да може ПЛАЗМОДИИТЕ да се снимат до вас




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар