Бившата футболистка на Спортика В. Гоцева призна: "От 14 години живея с футболната игра"

13 април 2020 14:18   1 коментар   7336 прочита


Една бившите звезди на ФК Спортика да де интервю за феновете на новия си клуб Локомотив Пловдив. От началото на годината Вероника е състезател на пловдивския клуб, за който обаче все още няма официален мач. Здравей Вероника как си? - Здравейте, благодаря добре! Здрава съм и с положителна нагласа, че тази ситуация скоро ще приключи. Как прекарваш времето си под карантина и най-вече …без футбол? - Не е лесно, но не е и болка за умиране. По света има много по-засегнати хора от мен. Да, от 14 години тренировките и футболът са начин на живот за мен, но това сега е една по-дълга почивка, едно изпитание, което е съвсем нормално да преодолеем. Така го приемам и така е по-лесно.

Поддържаш ли форма? - Да, разбира се. Дори да няма футбол, спортът е здраве. Важно е, помага да се оттърсиш от стреса, налаган в момента. Най-малкото, повдига тонуса, а нагласата е друга, когато човек тренира. Вече два месеца си в състава на ЖФК Локомотив, един от които под карантина, успя ли за този период да опознаеш съотборничките си и да усетиш атмосферата клуба? - Абсолютно. Още първите дни бях приета много добре от момичетата, за което им благодрих лично. Тренирахме доста, изиграхме и не малко контроли, в които се видя, че се разбираме и на терена. Очакват ни много хубави моменти заедно!

Имате ли поставени цели пред отбора? - Настоящата цел пред всички е да започнем отново да играем. Когато това се случи ще говорим и за целите пред отбора. Но да, целта този сезон е купата на България… ако се играе. Прави ли се достатъчно за женския футбол в България? - От кого? Собствениците на отборите правят всичко възможно момичетата да тренират и да се развиват. В управата на БФС, обаче, не мисля. Мислиш ли,че се работи на добро ниво в Локомотив? - Да! Не са много отборите в България, които могат да предложат такива условия за футболистките си. Локомотив тепърва ще работи все по-добре и ще се докаже като име и в женския футбол, не само в мъжкия. Харесва ли ти Пловдив? - Харесва ми, да! Надявам се скоро да мога да го опозная още. Как ще посъветваш феновете да се справят с изолацията по време карантината? - Апелирам да останат спокойни и с положителна нагласа. Да спазват нужните мерки, за да можем по-скоро да се радваме на любимата игра.

1 коментар
13 Април 2020 23:37 | Фенка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Поздравления за малката спортистка! Всичко постигнала с много талант, труд, упоритост и старание!! Успех!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар