БФС отвърна на Венци Стефанов за обидите към петричкия съдия Ив. Стоянов 

12 юли 2020 18:41   3 коментара   10577 прочита


Решенията му бяха правилни, такива обиди са неприемливи, отсякоха от родната централа

Съдийската комисия на Българския футболен съюз излезе със становище по повод нападките към съдията на мача Локомотив (Пловдив) - ЦСКА Ивайло Стоянов. Реферът стана обект на много критики от страна на боса на Славия Венцислав Стефанов, който го нарече "помияр" пред Блици каза, че съдията е класирал ЦСКА за Лига Европа с отсъжданията си на мача Локомотив (Пловдив) - ЦСКА (1:2). От БФС са категорични, че Стоянов е взел правилно решение относно наказателния удар, който отсъди за "червените" и смятат, че той е действал съобразно правилата на играта.

Ето позицията на СК при БФС:

"Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище: СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала. На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар.

Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството. Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях".

3 коментара
12 Юли 2020 19:03 | Щерьо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А глоба? БФС-малоумници, слуги на домус ага.


12 Юли 2020 23:02 | Mitko
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Точно тооо нужник ли ше коментира съдийството


13 Юли 2020 05:50 | Радко петрунов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крушарски слуга на домус-ага.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар