Без планинското рали в Благоевград след 13 поредни състезания

15 април 2019 11:53   2 коментара   15141 прочита


За първи път от 2006 година насам Благоевград няма да бъде домакин на кръг от Националния Планинския шампионат на България. По традиция на трасето за село Делвино се провеждаше втория кръг от Национален шампионат по планинско изкачване „Благоевград“, но тази година любителите на автомобилните спортове няма да гледат най-добрите пилоти в България.

Организаторите от АСК Диамо Благоевград отказаха да домакинстват на кръг от шампионата, тъй като нямат общи виждания с новото ръководство на БФАС и в по-точно с членовете на Управителния съвет за развитието на автомобилния спорт у нас.

В последните няколко години ръководството на АСК Диамо и община Благоевград положиха огромни усилия по трасето, като успяха да положат нова настилка на участък от 300 метра и подмениха мантинелите на местата, където бе необходимо. Миналата година лично тогавашният министър на регионалното развитие Николай Нанков награди призьорите в планинско рали Благоевград. Ралито обаче ще остане в област Благоевград.

За първа година Община Гоце Делчев съвместно със спортен клуб „Дунев Рейсинг” и Българската Федерация по Автомобилен спорт ще организират кръг от Националния Планинския шампионат на България. Състезанието ще се проведе на 4-5 май 2019 и ще бъде втори кръг от шампионата. Трасето се намира по пътя от гр. Гоце Делчев за село Добротино, проход Попови ливади (Папазчаир).

Стартът е от град Гоце Делчев, а и финалът преди село Добротино. Дължината на трасето е 4400 м. Трасето се характеризира с 238 метра денивелация и 32 завоя – 16 леви и 16 десни, като предлага разнообразие – от много бързи участъци, до бавни, обратни завои.

Надпреварата през 2019 г. ще предложи високи скорости и адреналин през целия уикенд, като в събота пилотите ще преминат през административна и техническа проверка в центъра на гр. Гоце Делчев, след което следва официално откриване и старт на тренировките. Три манша ще бъдат проведени в съботния ден на 4ти май и четири манша в неделния ден – на 5ти май.

Марти Иванов


Още за: шампионат   рали   състезания   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
15 Април 2019 12:15 | Дани
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

С този кмет много неща няма да има в Благоевград.


15 Април 2019 21:09 | Niki
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Добрата новина е, че по малко механици ще я оправят на организаторката Диди




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар