Бербатов: Мързелив? Не, бях умен

03 май 2020 13:07   3 коментара   7567 прочита


Бившият голмайстор на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде интересно интервю за BBC Radio 5 Live, в което по време на разговор със своя съотборник Джърмейн Джинас говори за стила си на игра. Въпреки че отбеляза 94 гола в 229 мача в Премиър лийг и бе определян като един от най-елегантните играчи, благоевградчанинът често търпеше критики заради това, че не тича достатъчно и действията му на терена са "мързеливи".

Бербатов обаче остава верен на стила, като според него скоростта на мисълта му по отношение на играта е компенсирала останалото. Голмайстор №1 говори и за начина, по който е бил посрещнат в Манчестър Юнайтед, като разкри, че дори сър Алекс Фъргюсън никога не е искал от него да променя стила си, пише Sportal.bg. "Всеки е различен по отношение на това как вижда футбола и играе.

Аз се различавах по това, че на моменти може да ти се струва, че не участвам в играта, но в същото време сканирах терена, за да видя къде да се позиционирам в точния момент, в онзи точен отрязък, в който може да ми дадете топката, така че да имам повече време и никой да не е зад гърба ми.

Когато разполагам с такова време и пространство, имам възможност да помисля къде точно да пратя топката. Някой хора не го разбират, но когато имаш ум в главата си, можеш да бъдеш бърз дори и на ниска скорост. Можеш да се позиционираш по-добре и да бъдеш по-полезен за своя отбор. Ако трябва да подредя своите съотборници в Тотнъм по това кой би тичал най-много, бих посочил Джърмейн Дефоу, Роби Кийн и след това всички останали.

Аз оставам най-накрая по отношение на това. Но моето тичане бе в главата ми. Когато виждах, че някой е в по-добра позиция, винаги му давах топката. Нямаше никакъв егоизъм. В крайна сметка печелим и губим заедно.

Може да изглежда странно, но във всеки отбор, в който съм бил, виждате стила ми. Понякога феновете и някои от съотборниците ти не го разбират и се страхуват от неща от сорта, че на помагам достатъчно на отбора. Но след известно време свикват, защото този стил може да донесе резултати.


Още за: Бербатов   мързел   ум   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
03 Май 2020 18:55 | Марек
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По-талантлив от Роналдо, но в пъти по-мързелив, слабохарактерен и с липса на амбиции. Можеше да има много по-добра кариера.


03 Май 2020 20:28 | До Марек
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Глупости!!! Единственият с по-добра кариера е Х. Стоичков. Това, което постигна Бербатов е максимума на неговите възможности. За негов късмет имаше умен и коректен мениджър за разлика от други футболисти, които попаднаха на търгаши интересуващи се единствено от келепира.


04 Май 2020 08:42 | Ърнест
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тва, че е по-талантлив от Роналдо беше голям виц хахахахахап




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар