Бербатов избухна: Подигравка! Светът ни се смее

30 април 2021 18:32   10 коментара   9457 прочита


Футболът ни е заложник на шепа хора, които си мислят, че може да правят каквото си искат, смята кандидат президентът на БФС

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира в своя блог футболните събития от изминалата седмица. Бившият нападател на националния тим и Манчестър Юнайтед взе отношение по темата с оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов.

Ето какво написа благоеградчанинът:

(Р)еволюцията трябва да започне!

Безочие, наглост, постановка... Взимам назаем само част от заглавията в медиите! Това, което се случи онзи ден, само ден след като аз казах, че се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал!

И ако ние позволим това да се случи, значи ние сме глупаците... Но тук идва важната роля и на върховния орган - Клубовете! Казах го много пъти. Трябва да има някаква реакция, декларация на несъгласие, свикване на конгрес с подписка...

Нещо... Знам, че има клубове, които искат да се разбунтуват. Клубове, които виждат какво се случва и искат да покажат реакция. Сега е моментът. И никой няма да ви вини. Никой. Вие сте в правото си! Всички сме заедно в това и ще се подкрепим взаимно. Има и клубове, които ги е страх. А не трябва! Казах ви, аз и моят екип сме с вас!

Не бъдете заложници на страха. Аз мога само да ви покажа каква промяна искам да донеса, но вие решавате накрая. И ако не изберете тази промяна, какво изобщо правим?! Как ще вървим напред?! Защо чувам постоянно викове за промяна?  А никаква реакция!? 

Това, което се случва, е подигравка с нашия занаят, с нашия любим спорт! Светът ни се смее. "Скай Спортс" е в потрес. Мен ме питат хора от чужбина: "Защо няма реакция на клубовете, след като искат промяна, а така се подиграват с тях?!", "Защо расисти, които не знаят от коя страна се рита топката, са все още в управлението, а цяла България има непоносимост към тях?" Чудя се какво да им кажа...

Може би, че трябва да сме по-смели... Че промяната вече е тук...  Изправих се и ви я разказах онзи ден. Какво и как искам да променя, аз и екипът ми. Нали това искаме всички?! Ние сме тук, с вас. Клубове, фенове, журналисти, хора, рЕволюцията трябва да започне! Трябва да се събудим и да действаме. Аз и екипът ми вече направихме първата крачка, сега следват още много такива... След онова грозно първо полувреме в "Бояна" нищо не е приключило. Точно обратното. Сега започваме. Футболът ни е заложник на шепа хора, които си мислят, че може да правят каквото си искат. Казвам ви, че номерът им няма да мине! Нека бъдем заедно, нека бъдем за промяната!

Фенове, вие сте в силна позиция! Сигурен съм, че не сте съгласни с това, което се случва. Виждам какво пишете и публикувате. Но вие имате и по-голяма роля в случая. Можете да я изразите, защото знам, че сте за промяната! Не е задължително да сте за мен и екипа ми, но трябва да сте за промяната! А сме показали, че сме силни, като се обединим! Какъв по-добър момент от сегашния?!

Накрая, ако излезем от чисто моралната част и погледнем от другата - правната страна, ще видим, че на 18 октомври 2019 г. Изпълнителният комитет на БФС реши: Правомощията на Президент на БФС се изпълняват от Михаил Касабов - вицепрезидент, до провеждането на конгрес на съюза. До провеждането на конгрес на съюза!!! По мои сметки конгресът не е минал, и това решение продължава да е в сила! Още повече, че в Устава никъде не пише за процедура по оттеглянето на дадена оставка... 

Върховният орган е конгресът! Изпълнителният комитет има изчерпателно изброени правомощия и с това действие се прави опит за изземване на функциите на върховния орган и реално "избиране" на Президент, което решение може да се вземе само от Конгреса! Нито Законът, нито Уставът допускат това!

В Деня на саможертвата трябва да сме готови да направим саможертви в името на любимия ни спорт! Въпросът е дали има желаещи?!/БЛИЦ


Още за: Бербатов   спорт   свят   Още от: Спорт

Принтирай статия
10 коментара
30 Април 2021 23:06 | Ха-ха
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Мите, няма да се сърдиш, но истината е, че всичките сте една стока.


01 Май 2021 06:19 | 222
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

xodi si na selo da iznasilvash kato tatkoti


01 Май 2021 12:39 | 1312
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Еее Излагате се.


01 Май 2021 13:11 | Сандански
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Мите повечето спортни така наречени деатели са в играта и затова не искат промяна а промяна трябва да има . Бори се и ти желая успех дано да успееш и да не станеш като тях.


01 Май 2021 14:19 | Пту
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Прав е.


01 Май 2021 14:56 | Бай Ху Й
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Българинът е ПРОСТ човек.
На него си му харесва да живее в кочинката. Той не иска да погледне в правилната посока, защото там трябва с труд и под да постига резултати. А защо трябва да се труди и поти, като може да си зивее в кочинката?


01 Май 2021 19:00 | До горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Неграмотен си. Не прави анализ, на нещо, което не разбираш.


01 Май 2021 22:08 | Бай Ху Й
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да не те засегнах?


02 Май 2021 01:48 | До горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не, ти не можеш, много ниска топка си. Стой си в долните нива.


04 Май 2021 17:55 | 777
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Коко нали каза че ке зимаш Беласица, оди във Петрич да мътиш водата гюбре скапано
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар