Алберт Попов след отменения слалом: Много ме е яд, но това не бяха условия за състезание  

12 февруари 2024 06:23   2 коментара   4176 прочита


 

Алберт Попов се движеше на 22-о място след първия манш в слалома от Световната купа в Банско, но лощото време не му позволи да се пусне във втория. За него това бе първо състезание в курорта. Все пак най-добрият ни алпиец бе категоричен, че стартът правилно е бил анулиран. 

"Всъщност, радвам се отмениха състезанието в тези условия, пронсто не искам да имам успехи в подобна обстановка. Много ме е яд, но очевидно този сезон неделите са прокълнати, моята позиция изобщо не бе лоша за втория манш, както те ми взеха три секунди и половина, така и аз можех да им взема във второто спускане. 

Пак казвам, че този терен крие ситуации, които могат да провокират контузии. Беше тежко от втората врата и се караше без никаква видимост, тъй че може да сме радостни, че нямаше контузии. 

На самия старт всичко се виждаше, защото очилата са ти чисти, но в момента в който стартираш след първата врата вече караш на сляпо заради дъжда и вече не можеш да караш на 100 процента, защото се чудиш къде се намираш и може би от това идваха разликите. 

Наистина ме е яд, че времето така се развали, но това не бяха условия за състезание", заяви алпиец №1 на България  пред Gong. bg . 

"Пистата беше страхотно подготвена, вчера видяхме едно супер състезание. Когато обаче заваля дъждът видяхме че условията станаха много сложни и всеки финишираше спрямо номера си. 

Смятам, че и преди е имало подобни меки зими, не се притеснявам и съм сигурен, че ще има още истински зими, сега предстоят стартове за СК в Америка и доколкото знам, там обстановката е съвсем различна с много сняг и студ. Тъй че продължаваме да се подготвяме за по-твърди терени", добави Аби. 

"Здравословно съм супер и затова ме е яд, че имахме днес подобни условия, защото знам, че мога да изригна, тъй че това, което можем да направим с моя екип е да стиснем зъби и да се фокусираме върху следващите стартове. 

Видяхме че миналата зима в САЩ ми се получи дори на писта, на която не бях стъпвал. Често става така, че имам успех на писти, на които не съм карал. 

Все още очаквам на моя треньор Ивайло Борисов да му се удаде възможност да нареди слалом. Този сезон бяхме планували да не излизам от Топ 10, куриозно най не бях подготвен за първия старт, а той се оказа най-успешния за мен този сезон. 

Имахме и напасване със ските, тъй че много са нещата за да стигнеш до успеха и се надявам, че по-доброто тепърва предстои. 

Публиката днес беше страхотна. След последния ръб започнах да ги чувам. Благодаря, че останаха, въпреки това ужасна време. Самият аз бях мокър до термо бельото и веднаха се прибраха да се преоблека, 

Благодаря на организаторите и на публиката, всички се справиха чудесно, просто не можем винаги да се борим с метеорологичните условия", завърши Алберт Попов. 

 
 


Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
12 Февруари 2024 09:02 | Съдба
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Така е, изрезахте гората, добитъка си пускате в парка и природата ще ви го връща


12 Февруари 2024 11:11 | HAARP
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Американосите менкат климата, иначе наемниците не могат да издържат в Юкрайна
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар