Албена Ситнилска първа на световната купа по кикбокс в Римини

19 юни 2018 11:27   7823 прочита


Спортист №1 на Благоевград за 2017 година Албена Ситнилска спечели поредното си отличие, но не в таекуондото, а в кикбокса. Бени участва на едно от най- силните състезание в този спорт на Стария континент, Световната купа в Римини, Италия “Бест Файтър 2018”. Световната шампионка участва в стил кик лайт и зае първо място.

Ситнилска и нейната съотборничка Кристина Николова играха и отборно, като освен че трябваше да се справят с конкуренцията на италианките, тя бяха принудени да търпи и своеволията на реферите. На мача на Бени те откровено подпираха нейната съперничка, а на няколко пъти я ощетиха откъм точки и сипеха предупреждения, за да загуби срещата. Към колекцията си Ситнилска прибави и трето място отборно в стил лайт контакт.

Заради участието си на турнира в Римини, Ситнилска пропусна много силна надпревара в Румъния, където се състоя Румъния оупън в Категория А по таекуондо. Участието и в Италия обаче бе повече от успешно преди лятната пауза, която голяма част от състезателите ще получат заслужена почивка.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар