“Академик Благоевград” събира най-доброто за домакинския сблъсък с дубльорите на “Балкан”

15 януари 2011 00:14   6 коментара   16650 прочита
Р. Дундалов
Р. Дундалов


Р. Дундалов

Баскетболният отбор на “Академик Благоевград” постепенно се отърси от тежката кадрова криза преди гостуването си в Русе миналия кръг на “А” група и събира най-доброто в селекцията си за утрешния домакински сблъсък с дублиращия тим на “Балкан”. В тима на студентите се връща топреализаторът Явор Иванов, който не успя да се освободи от служебните си задължения за мача с лидера “Дунав 2007”. На разположение на старши треньора Николай Хаджиев вече е и оздравелият плеймейкър Иван Мирчев, на чиято стрелба от зоната за 3 точки се разчита.

Лазарета напуснаха също поваленият от грип през изминаващата седмица Иван Крайков и решилият здравословните си проблеми Димитър Георгиев. Двамата ще трябва да помагат в битката на втория етаж на опитния център Георги Атанасов. С интерес се очаква появата в ботевградския отбор на талантливия благоевградчанин Райко Дундалов /199 см/. Възпитаникът на школата на “Пирин Благоевград” ще бъде наблюдаван от трибуните в новата зала на ЮЗУ “Н. Рилски” от първия си треньор Бойко Филипов и председателя на своя роден клуб Юри Джаджаров.

Р. Дундалов навършва 18 години на 20 януари, но от началото на сезона игра в 5 мача на представителния тим на “Балкан” и в други 8 за дубъла. Срещата започва от 17.00 ч., входът е свободен.


Още за: баскетбол   мач   Н. Хаджиев   Още от: Спорт

Принтирай статия
6 коментара
15 Януари 2011 12:36 | алчо
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

пак ли за тези клоуни в баскетболен екип пишете?


15 Януари 2011 16:16 | Ибреее
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ами пак, то те май са мазохисти :))))), колкото по-зле вървят, толкова повече се пишат във вестниците..... като им види човек статистиката - едва ли има по-трагичен спортен клуб от тоя..... ама ей на, изяви по вестниците си правят, това ако не е мазохизъм, здраве му кажи...
Ама той и собственика на клуба явно е такъв, рибата се вмирисва откъм главата.. :)))


15 Януари 2011 21:34 | МС
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Гоцпода, Вие освен да плюете и да висите по форумите нещо градивно може ли да кажете или да направите?
По-добре е сигурно да се чете за убийства или осакатявания при пиянски свади, издевателства върху деца, смърт на волана след употреба на алкохол, кражби и какво ли още не...
Поне Хората се опитват да вкарат децата в залата и да ги дръпнат от "помията" по улиците днешно време, за разлика от някой други "спорти дейци и меценати" който наистина имат финансовите възможности да развиват такъв клуб с традиции ... а те какво правият "загробват" един такъв уникален клуб -люпило на таланти и големи играчи.
Е това е страшното!!!

Ще загробат ФУТБОЛНИЯ КЛУБ ПИРИН СЪЗДАЛ НАЙ-МНОГО ТАЛАНТИ И ИГРАЧИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ!!!
А вие ми мрънкате тука за тоя НОВ тепърва пробиващ баскетболен клуб дето хората с собствени финанси се опитват да създадат нещо градивно и за младите хора..


16 Януари 2011 04:12 | bez
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

вие луди ли сте бе какъв плеймейкър е този мирчев, пълна мишка, добре че е баща му да го бута тука иначе ще седеше като в софия в цска на скамейка, та даже и под нея


18 Януари 2011 00:09 | алчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

деца? ти нормален ли си МС?
това са уж студенти на 23- 25 години, че чак имат човек на 37
и когато срамят града ни няма нищо лошо да им се каже истината в очите


24 Януари 2011 21:45 | До МС
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Май нещо не сте запознати, или поне се правите на такива, за да заблуждавате хората! Този т. нар. клуб "Академик Благоевград" е частен, но понеже собствениците му работят в ЮЗУ са го прокарали като университетски уж! Всичко е само с една цел - да бъдат финансирани от ЮЗУ, да ползват спортните съоръжения на ЮЗУ безплатно, да събират пари от студентите в ЮЗУ за ползване на тази база, която е на ЮЗУ, но незнайно защо Ректора им е дала права на клуба като на собственици?! Също така целта е да се прави имидж на собствениците на клуба като уж радетели за спорта, но с пари на ЮЗУ - частна облага с държавни пари! Ей това ако не е далавера - здраве му кажи! Те дори нямат законово основание да се смятат клуб на ЮЗУ! А защо ЮЗУ не направи негов си клуб, с регистрацията и името на университета, а допуска влизането там на частен клуб?! Всеки средно интелигентен може да си направи изводите сам!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар