“Академик Благоевград” стартира с тежка загуба в новата зала на ЮЗУ “Н. Рилски”

03 ноември 2010 00:10   5 коментара   13762 прочита
Избраниците на Н. Хаджиев не успяха да разкрият потенциала си срещу самоковци
Избраниците на Н. Хаджиев не успяха да разкрият потенциала си срещу самоковци


Избраниците на Н. Хаджиев не успяха да разкрият потенциала си срещу самоковци

Баскетболистите на “Академик Благоевград” инкасираха тежка загуба от дубъла на “Рилски спортист” с 61:92 /18:28, 33:50, 51:72/ в първия си мач в новата зала на ЮЗУ “Н. Рилски”. Домакините бяха видимо притеснени и грешаха често, което улесни допълнително самоковци. Показателен е фактът, че за цялата среща избраниците на треньора Николай Хаджиев направиха само 7 асистенции срещу цели 20 сбъркани подавания. Гостите превъзхождаха и в процента на стрелба и борбите под кошовете. Отдавам голямата разлика в точките на психологическия фактор, с който нашият тим не успя да се справи. “Рилски спортист” е от класата на “Евроинс Черно море”, срещу чийто отбор се представихме далеч по-добре във Варна.

Вярвам, че нещата ще си дойдат на мястото постепенно, все пак сме дебютанти в “А” група и не бива да очакваме чудеса още на старта, заяви Н. Хаджиев. Двубоят предизвика сериозен зрителски интерес, въпреки делничния ден. На трибуните седнаха шефът на УСК “Академик” Стоян Иванов, бившите президенти на БК “Пирин” Георги Васев и Владимир Миленков, собственикът на ПСК “Старт” Румен Митов, професор Кирил Костов, баскетболистът Огнян Манолев, ексорлето Кирил Кръстев, шефът на мениджърска агенция “Тайм аут” Николай Тенев, ЮЗУ преподавателите Димитър Въчков, Евгени Кавдански и Даниела Томова, както и екстреньорката на благоевградския студентски баскеттим Валя Хаджийска.

“АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД”: Крайков-6, Тенев-15, Ангелов-10, Я. Иванов-8, Начев /Мирчев-2, Йорданов-3, Атанасов-5, Георгиев-6, Манов-2, Александров, Тодоров-4/.


Още за: баскетбол   загуба   Н. Хаджиев   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
03 Ноември 2010 02:07 | малшанс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

само още 11 тройки и биехме


03 Ноември 2010 10:19 | любопитен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Я виж ти само 11 тройки не ни стигнали!!! А иначе поне има ли шанс да станат по малко и някога да успеем????


03 Ноември 2010 10:26 | леле мале
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво, направихте сефтето на плувния комплекс - пардон, спортния комплекс.
Като гледам тренера не се е много притеснил - сигурно и да паднем и да бием пак ще се ...


03 Ноември 2010 13:47 | УСК Академик ????
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Какво е това УСК "Академик"? Доколкото се разбира е ЧАСТНО сдружение, а се финансира май от ДЪРЖАВНОТО ЮЗУ??!!! Много е интересно на какво основание става тази далавера - ЮЗУ финансира спортно-състезателната дейност на студентите, а парите отиват в ЧАСТНОТО сдружение на Стоят Иванов!!! Също така е изключително интересен КОНФЛИКТЪТ на интереси - Стоян Иванов се води декан на факултета, който с докладни иска от Ректора пари за финансиране на някакви отбори, които са ЧАСТНА собственост на Стоян Иванов, ползват зала и спортни съоръжения на ЮЗУ безплатно, транспорт и т.н., всичко за сметка на ЮЗУ като финанси и ресурси, а се отчитат след това като дейност и разходи на ЧАСТНОТО сдружение!!!???


04 Ноември 2010 02:54 | даааааааааа
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

за съжаление си ...прав
а стоян иванов до преди 90 та година се казваше.... сталин иванов




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар