“Академик Благоевград” почна с 8 баскетболисти от 22-ма картотекирани

06 януари 2012 00:20   6 коментара   8327 прочита
Н. Трайков все още не се решава да облече екипа на студентите, очаквайки оферта от по-силен тим
Н. Трайков все още не се решава да облече екипа на студентите, очаквайки оферта от по-силен тим


Н. Трайков все още не се решава да облече екипа на студентите, очаквайки оферта от по-силен тим

С 8 баскетболисти от 22-ма картотекирани започна зимната подготовка третият в “А” група “Академик Благоевград”. В първото занимание в залата на ЮЗУ “Н. Рилски” се включиха Кирил Атанасов, Пламен Дончев, Дарин Кудинов, Костадин Костов, Валентин Голчев, Васил Александров, Иван Мирчев и Даниел Клечков. Заедно с тях бе и натрупалият опит в САЩ благоевградчанин Никола Трайков, който миналия сезон игра за елитния “Спартак” /Пл/, но от есента е без отбор и поддържа форма със студентите.

Наставникът Петър Клечков изнесе цялата тренировка сам, защото помощникът му Николай Хаджиев имаше семейни ангажименти и си остана у дома. Ботевградският специалист предварително беше наясно, че баскетболистите с двойни лицензи Алекс Симеонов, Георги Кунов, Венцислав Петков /Левски/, Красимир Георгиев и Дарин Иванов /Рилски спортист/ няма да пристигнат, защото са започнали по-рано подготовката си със своите елитни отбори. Изключение направи само кадърът на сините В. Александров, който е топреализатор на “Академик Благоевград” след мачовете от първия полусезон.

До двубоя с “Евроинс Черно море” на 22 януари във Варна избраниците на П. Клечков ще тренират изцяло при домашни условия и няма да играят контролни срещи. До края на първенството смятам да дам повече шансове за изява на местните състезатели, заяви ботевградският наставник. Необходимо е обаче и те да проявят нужното усърдие в подготовката. Отсъствието на момчетата с двойни лицензи не е проблем. Те дори са по-напред кондиционно, тъй като в Националната баскетболна лига паузата бе по-кратка от тази в “А” група, допълни той.

6 коментара
06 Януари 2012 02:22 | фен
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ники Трайков трябва да играе в някой европейски гранд като Барселона, Реал Мадрид или Валенсия. Пожелавам му успех!!!


06 Януари 2012 09:01 | ИМ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Този Иван Мирчев да не е ректора или сина му?


06 Януари 2012 10:00 | Карпов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Все тая, и ректорът е добър колкото сина си, а на тенис на маса - и по-добър даже! ;


07 Януари 2012 11:07 | някой си
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Иван е синчето на ректора, а Трайков може да играе най много в някой отбор в А група (без Левски и Лукойл) стига сте го надценявали, или той сам си пише коментарите тук?


08 Януари 2012 11:20 | отец Нафърфорий
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако синът на ректора е висок колкото него какъв ли баскетболист е (или минава под чатала на другите)?


08 Януари 2012 16:51 | furfo
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не е важно колко е голям, тати нали е в федерацията. Шъ го изкатат достатъчно висок и кадърен. То с толко напорист баща нема начин...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар