80 ветерани на “Беласица” от няколко поколения си пожелаха на маса скорошно завръщане при майсторите

04 януари 2010 00:16   18 коментара   13902 прочита
Ветераните си припомниха славните времена на петричкия футбол
Ветераните си припомниха славните времена на петричкия футбол


Ветераните си припомниха славните времена на петричкия футбол

Над 80 футболисти от няколко поколения се събраха на култова сбирка в ресторанта на НСБ “Цар Самуил” по инициатива на новите собственици на “Беласица” Г. Георгиев-Валяка и Г. Динев. Наздравица със славните ветерани вдигнаха кметът Вельо Илиев и ОбС председателят Стоян Николов. Всички участници си пожелаха скорошно завръщане на отбора при майсторите. Майстор-готвачът Зоро влезе в ролята на станчинар и, дегизиран като свещеник в расо с клубните цветове на комитите, поръси гостите за здраве и късмет.

Кулинарната изненада на вечерта поднесе бившият капитан на “Бела” и шампион с “Локомотив” /Пд/ Георги Петров, който сюрпризира присъстващите със сирене от първата в Петричко евромандра, на която е собственик.


Още за: ветерани   сбирка   футбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
18 коментара
04 Януари 2010 11:52 | гражданин
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

То няма спортна база ,няма футбол застанали там с цървула Вельо егати нещастниците .Ало ветераните от първата световна, къде отива спорта в Петрич с тия изпосници на който дадаха Цар Самуил ,а замислете се де?!


04 Януари 2010 15:58 | Петричанин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Гражданино, това което се прави в момента на НСБ "Цар Самуил" заслужавасамо уважение. В школата вече тренират 100 деца, при положение, че допреди няколко месеца трудно събирахме единадесет човека от една възрастова група. Явно пътят Ви не минава покрай стадиона и отдавна не сте ходил там. Ама нейсе... нали трябва да има и такива детосамо плюват! Иначе до стадиона се стига, като тръгнете по улица "България" от центъра, ще вървите, ще въвите и ще следите от лявата страна да не го пропуснете!


04 Януари 2010 16:32 | Ilia Kostov
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

"гражданин", да те питам от кое ли село си??? Вземи и слез до града, че да видиш какво се прави на спортната база, пък тогава да пишеш неподготвен......И да си оставиш магаренцето извън града, че от селяци не може да се диша.


04 Януари 2010 16:33 | Ilia Kostov
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Иначе купона беше супер!!!! Евала на тия момчета!!!


04 Януари 2010 20:49 | очевидец
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Всичко е хубаво. Но с какви очи Георги Петров излиза пред пресата със сиренето си, когато с месеци не е изплащал заплатите на работниците, които вече се чудят как да си изплатят вересиите по магазините. Сиренето трябва да е много горчиво, но явно на него му е много вкусно.


04 Януари 2010 22:40 | анонимен
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ветераните когато събираха по 10 хиляди на стадиона ,вероятно си се намирал в Ташкент- "гражданино".Футбол е имало и ще има в Петрич благодарение на хората които присъствуваха на тази среща.Нещастен и испостник си "Гражданино" ТИ със своите разсъждения. Няма значение къде живееш в град или село л


05 Януари 2010 11:27 | гражданин
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Живея по въпросната България израснах на стадиона в присъствието на големите спортисти които идваха като една Стефка Костадинова В ресторанта царвули като Вельо не се допускаха ОСВЕН ТВА НАИ МНОГО МЕДАЛИ ЗА ПЕТРИЧ СА ДОНЕСЛИ ОТБОРИТЕ ПО БОРБА НА КОИТО СЕ ОТНЕ БАЗАТА И СЕ ОСТАВИХА САМО НА ГОЛИ СКЪСАНИ ДЮШЕЦИ Задавам въпрос за така наречените граждани КАКВО ПИШЕ НА СТЪЛБИТЕ НА ГОРНОТО ИГРИЩЕ едва ли селяци знаете че пише дата 12 04 1971 и едва ли знаете че в строежа са участвали граждани на Петрич ученици по онова време включително и моите родители ТАКА ЧЕ МИЗЕРНИЦИ СТАДИОНА Е НА ГРАЖДАНИТЕ А НЕ НА ВЕЛЬО СЕЛЯНИНА И СВИТАТА МУ ДУПЕЛИЗЦИ КОЙТО НАКРАЯ ЩЕ ГО ДОВЕДАТ ДО СЪСТОЯНИЕ НА НЕРАЗОРАНА НИВА ДА СПОМЕНЕМ САМО НАДУВАЕМИЯ БОЛОН ЕДИНСТВЕНАТА ТАКАВА ЗАЛА ЗА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ КАКТО И БАСЕЙНА КОИТО Е С ОЛИМПЙСКИ РАЗМЕРИ ЗАЩТО ПРЕДИ В ПЕТРИЧ ИДВАХА САМО ШАМПИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ АКО ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ МОЛЯ ЗАДАЙТЕ ГИ ЗНАМ ДОСТА ЗА СПОРТНА БАЗА ЦАР САМУИЛ.............ИЗПОСНИЦИ НЕКЪДЪРНИ


05 Януари 2010 18:15 | петричанин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Преди да обиждаш гражданино мисля,че трябва да си запознат със статута на базата.НСБ е собственост на министерството на спорта и никога не е била собственост на община Петрич.И ако страдаш по комунизама базата се дава под наем,вземи я и върни славните и времена.Но да не забравиш в коя година сме.Само балона да функционира както едно време му трябва по 3 тона нафта на месец.Отностно борците те и до ден днешен тренират в залата на нсб.Иначе съм на мнение,че трябва да се варне на община Петрич да се обнови и наистина да стане едно модерно място за спорт на всички от Петричка община.Но като чета коментарите ти и ако това стане тогава, кои ли ще ти е виновен?Ако имаш въпроси задаи ги....


06 Януари 2010 10:31 | гражданин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Имам селянино понеже явно не си от Петрич На коя община да я върнем ЗАЩОТО СЕЛЯНИНО ОБЩИНА ПЕТРИЧ В МОМЕНТА НЕФУНКЦИОНИРА рА ПРЕДСТАВЛЯВА НЯКЪКВА СГРАДА ПЪЛНА С НЕКЪДЪРНИЦИ И КРАДЦИл Освен това селянино клубовете по борбар както и карате са завряни в помещение бившата фитнес залар което е в окаяно състояние за да може в другата зала ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ ПОМЯРИ НА ВЕЛЬО И ТЕХНИТЕ ДРУЖКИ ДА ИГРАЯТ НА МИНИ ФУТБОЛ ЗА КОЕТО ЕДВАЛИ ПЛАЩАТ НАЕМ НА СЕБЕ СИ. И интересно селянино след като имаме такъв хубав стадион достъпен гражданите на Петрич отиват да спортуват по алеите след Младежкия дом едвали е заради природата?


06 Януари 2010 10:34 | гражданин
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

А селянино имам още един, кажи ми името на един футболист от Беласица успял за тия 30 год. в чужбина или бг отбор като Левски или ЦСКА ?


06 Януари 2010 10:50 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

За съжаление, ветераните на "Беласица" играят само по заведенията... А като има и кой да черпи се разиграват още по-добре. Да са живи и здрави - това им е останало. Не разбирам само какво правят там дежурните банкетаджии - инж. Азис и Мендовския тарикар-третокласник Ст.Николов. Точно инж. Азис-кмето подари на Коце Маце пазара и "Яворите", за да развива футбола в Петрич. Видяхме всички резултата. Иначе браво на Валяка и Динев, че започнаха да работят базата.


06 Януари 2010 10:53 | гражданин
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

А за тапака намесил Ташкент столицата на Узбекистан задавам въпроса КАКВО ОБЩО ИМА СЪС СПОРТНАТА НИ БАЗА ТЪПАКО? Ако има граждани от Ташкент в Петрич специални поздрави, то и без тва държавата отдавна ни е прекръстена на Булгаристан .


06 Януари 2010 16:03 | петричанин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Явно ти е трудно да водиш нормален диалог гражданино .Опитах се нормално да ти обясня как стоят нештата и кое е наи добре да се направи.Пак отностно борци,карате,лека атлетика и др.искам да знаеш,че ползват безплатно голямата зала,фитнес и други,а и,че се издаржат от община Петрич.Беласица има близо 90 годишна история и е дала много именити футболисти на нашите грандове даже и през последните 30 години.Последно,и аз живея на улица България И ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА НАПРАВЯ СТАДИОНА ЕДНО ДОБРО МЯСТО ЗА СПОРТ и да не ходят по алеите на младежкия дом....Искам да знаеш,че ако не се обединим ништо добро не ни чака...


06 Януари 2010 17:08 | Ilia Kostov
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Е най-мразя селянин да се пише "гражданин"!!! Той градски въздух не е помирисвал, ама като го питаш от къде е - гражданин съм.Питали МАГАРЕТО -Кой ти е татко? МАГАРЕТО отговорило: -Коня ми е вуйчо.
Та и у "гражданин"-а има такъв комплекс.И май-си живее със спомените.И наистина не е отивал до стадиона, та да види къде и кой тренира. Да види, че там НАИСТИНА се ремонтират спортните площадки.Пък като му е толкова на сърце - да отиде и да положи малко безплатен труд, ей така, на добра воля.Пък и пари да даде, пак е нещо - ще го пишат на второто стъпало!


06 Януари 2010 20:02 | анонимен
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Като ти казвам ,че си бил вТашкент е вярно. След като не знаеш ,колко футболисти от Петрич са играли в елитни отбори. Маринчев , Гаганелов - ЦСКА , Щаламанов - Дунав Русе,Тодоров - Лит - Спартак Плевен, Георги Лачев -Берое, Бранимир Кочев -Левски, Георги Митрев -Локо София, Димитър Карадалиев , Николай Димитров - Литекс и други. За последните двама ,когато са играли сигурно не си бил в Ташкент но явно не си гледал телевизия.


07 Януари 2010 13:52 | гражданин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Аз със нещастници обединения не права. И второ говорим за от ранга на Стоичков или Серафим Бързаков. Знам за много дето са били и в Левски и Локо Сф и т .н ,но присъствието им незабелижимо и до 20 год .възраст във младежките отбори след 20 са се върнали малко я в Беласица я в Пирин и дотам ТВА ЗА МЕН НЕ Е СПОРТНА КАРИЕРА .Да вземем един Вава бразилец , е тва е най известния футболист на Беласица един кюмюр.


07 Януари 2010 13:59 | гражданин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Аз със спрорта приключих. Като им харесва на гражданите на Петрич Вельо да им съсипе и малкото, което още не е съсипал тяхна си работа и най големите мизерници дай им се прават на големи шефове.А забравих да кажа, че не съм бил профисионален спортист и не живея на България да не се объркате .


08 Януари 2010 18:02 | Ilia Kostov
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Объркахме се "гражданин". Ама се объркахме, че си гражданин.Не че, защитавам Вельо, ама той няма работа в спортната база.Но пък базата се намира в тая община.Тия момчета дето сега се занимават с базата, въобще, ама въобще не са мизерници.Ето в това си се объркал.Но, простено да ти е.Ти казваш че си се занимавал със спорт.Явно борба.Припомни си девиза на борците: "Да превърнем мозъка в мускул".Ти си успял.Даже преуспял.Това е само девиз, шега, един вид.Защо си го възприел за цел в живота?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар