3 мача наказание грозят Бербатов, получил червен картон след 13 години

25 януари 2016 13:54   3920 прочита


Българската звезда на ПАОК Димитър Бербатов ще отнесе наказание от три мача, прогнозират гръцки медии, позовавйки се на дисциплинарния правилник на местното първенство.

Съдията на мача АЕК - ПАОК Танасис Яхос е записал в протокола, че е изгонил Бербо с директен червен картон. След дърпане за фланелката и хващане с ръце от португалеца Симоеш при борба за позиция в наказателното поле българският нападател замахна с ръка назад, за да се отскубне. Това бе разтълкувано като удар с лакът без топка. И в 83-ата мин реферът вдигна червен картон по сигнал на своя помощник. Преди това благоевградчанинът получи и жълт картон, след като се появи като резерва на почивката, предаде "24 часа". ПАОК падна 0:1 в гостуването в Атина след попадение през първото полувреме.

При санкция от 3 срещи Бербатов ще пропусне мача за купата на Гърция между ПАОК и "Паниониос" (27 януари) и два шампионатни двубоя - домакинството на "Атромитос" (30 януари) и гостуването на безапелационния лидер "Олимпиакос" (7 февруари).

Бербатов, който е сред най-примерните футболисти в световния футбол, не беше гонен от мач от 13 години и 4 месеца. Това бе първи негов червен картон от 21 септември 2002 г. Тогава, по време на мача "Вердер" - "Байер" (Леверкузен) изгряващата звезда на "аспирините" е отстранена от игра в 56-ата мин от съдията Волфганг Щарк след спречкване с Йоан Мику от "Вердер". Това е и единственият му червен картон в Бундеслигата, а и в периодът след това.


Още за: Бербатов   картон   ПАОК   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар