177 - килограмов банскалия стана двукратен шампион по канадска борба

16 април 2018 10:52   14854 прочита


Завърналият се след наказание, заради използване на допинг Георги Цветков от Банско спечели два златни медала на държавното първенство по канадска борба, което се проведе в Банско. 177- килограмовият атлет не остави съмнение в превъзходството си в категория над 110 килограма и си заслужи място в националния отбор за предстоящото европейско първенство в София от 25 май до 3 юни.

Пред собствена публика в Читалище Никола Вапцаров, състезателят на клуб Армспорт Банско първо триумфира на лява ръка, където сломи съпротивата на ветерана Пламен Кисов, а днес на дясна ръка надигра Георги Георгиев. Пламен Кисов, който се състезава за благоевградския клуб Армспорт също намери място в националния отбор, с второто място на лява ръка, а на дясна остана без медал. Той се включи в първенството без пълноценна подготовка, но си заслужи медала.

С две титли от Банско се завръща Радослав Скенедеров, който бе пръв на лява и дясна ръка в кат. до 65 килограма. Друг състезател на клуб Спартак Иван Новоселски пък е с две първи места при юношите. Любомир Миланов е шампион на лява ръка и със сребро на дясна в категория до 110 килограма. Траян Стоянов е първи при юношите до 60 килограма и трети при мъжете в същата категория.

Председателят на клуб Армспорт Благоевград Кирил Богдански е с второ и трето място. Състезанието бе последна контрола за определяне на националния отбор, който ще участва на предстоящото европейско първенство по канадска борба от 25 май до 3 юни в София.

Марти Кирилов


Още за: борба   Георги Цветков   медал   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар