17-годишен петрички талант подписа първи професионален договор с ЦСКА

24 юни 2020 17:32   1 коментар   11925 прочита


Шест от най-талантливите футболисти на Академия ЦСКА подписаха своите първи професионални договори с мъжкия отбор. Като един от тях е Илия Шаламанов.
Седемнадесет годишният вратар Илия Шаламанов е роден на 07.08.2002 г. в Бризбейн (Австралия). Корените му са от Петрич. Започва да тренира футбол в местния клуб Беласица-Петрич и бързо е забелязан от легендарния Борис Гаганелов, който го запознава от първо лице с магията на ЦСКА и от лятото на 2014 година го селектира за детско-юношеската школа.

Минава през различни формации, като винаги в крайното класиране се е окичвал с медал, а през настоящия сезон става шампион с 19-годишните, въпреки че не играе във всички двубои, защото активно тренира с мъжете. Прави дебют за първия отбор преди близо година в контрола срещу Локомотив (ГО), пази и в контролите срещу гръцкия Арис, казахстанския Каспий и немския Нюрнберг. Негов дядо е легендарният петрички вратар Ильо Бабин, а младият страж е готов да се бори за титулярното място на вратата на червените.

 


Още за: талант   Петрич   ЦСКА   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
25 Юни 2020 02:48 | Радко петрунов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво! Гошо Петров знае как се работи.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар