17-г. американец оцвети селекцията на “Вихрен”

22 февруари 2011 00:14   2 коментара   22568 прочита
Й. Самоковлийски
Й. Самоковлийски


Й. Самоковлийски

Треньорът Й. Самоковлийски: В “Пирин” не са расисти

Американски футболист се присъедини към състава на втородивизионния “Вихрен” и оцвети селекцията в Сандански, където вече ритат притежателите на френски паспорти Ибрахим и Фабрис. 17-годишният Браян е от града на ангелите Лос Анджелис и е препоръчан от италианския мениджър Серджо Борго, който има ангажимента да плаща заплатите на чужденците в курортния град, доведени от него. На първо време янкито ще трупа опит в юношеската формация на гладиаторите.

Междувременно наставникът Йордан Самоковлийски поиска думата да представи своята позиция по раздухания расистки скандал в интернет пространството на контролата с елитния “Пирин” през уикенда. С изумление прочетох, че съм нарекъл колегите в Благоевград расисти, защото са обиждали тъмнокожия ни футболист Ибрахим с думи като “мангал” и “черньо”. Това не отговаря на истината. Никога не бих си позволил да хвърлям петно върху клуба, в който съм играл и на който съм бил няколко пъти начело. Дори при спречкването в края между двата отбора помолих съдията да не показва червен картон на Коемджиев, тъй като главният виновник беше Ибрахим, коментира старшията на “Вихрен”.

2 коментара
22 Февруари 2011 11:00 | до Струма
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо ли това заглавие с глагола "оцвети" ми звучи расистки


22 Февруари 2011 21:29 | 007
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кьм Струма:
Защото хората в България са расисти по принцип, и са достатьчно нагли да го демонстрират на обществени места и в медиите. Иначе когато пьтуваме в извьн границите на страната ни е обидно, че дискриминират срещу нас.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар