150 деца от 6 благоевградски училища получиха 130 топки и оборудване по програма на УЕФА

17 октомври 2011 00:20   3 коментара   50075 прочита
Б. Александров, П. Михтарски, Ал. Кабзималски и М. Стоянов /отляво надясно/
Б. Александров, П. Михтарски, Ал. Кабзималски и М. Стоянов /отляво надясно/


Б. Александров, П. Михтарски, Ал. Кабзималски и М. Стоянов /отляво надясно/

В истински спортен празник за учениците от 6 благоевградски училища се превърнаха уроците за начално обучение по футбол на стадион “Хр. Ботев”, реализирани по програма на УЕФА от БФС и македонската федерация. В инициативата се включиха 150 третокласници и четвъртокласници от II ОУ “Д. Благоев”, V СОУ “Г. Измирлиев”, VI СОУ “Ив. Вазов”, VII СОУ “К. Шапкарев”, VIII СОУ “А. Костенцев” и СОУИЧЕ “Св. Кл. Охридски”.

Те бяха разпределени на няколко групи, които преминаваха през обособени зони на терена, където изпълняваха различни елементи от футболната игра. Това ставаше под надзора на елитните петрички рефери Ивайло Стоянов и Емил Вангелов, благоевградският арбитър Георги Стоянов, бившият футболист на “Пирин” /Бл/ Емил Пангев, който в момента води група деца в Ново Делчево, орлето Методи Стоянов-Мечо и учители по физическо възпитание от шестте учебни заведения.

Главен лектор беше македонецът Цено Александровски, а лице на проявата бе героят от САЩ 94 Петър Михтарски. В организацията активно се включиха мениджърът на програмата за България Борислав Александров и председателят на Областния съвет на БФС - Благоевград Александър Кабзималски. След края на занятията цялото оборудване, 130-те топки и 150-те тениски останаха за участниците в заниманията.


Още за: празник   инициатива   футбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
17 Октомври 2011 21:27 | Аз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най-страхотните рефери са с фамилия Стоянови. Успех, момчета... :)


18 Октомври 2011 22:43 | Λази
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Напълно съм съгласна с Аз.


18 Октомври 2011 22:46 | Бубата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ И НА ПОМОЩНИЦИТЕ. ЧУДЕСНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА. ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА СПОРТНИ СЪБИТИЯ - ЩЕ СА ПОЛЕЗНИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар