1.700 млн. лв. не стигат за новата спортна зала в Гоце Делчев

05 август 2009 00:20   5 коментара   17689 прочита
Владимир Москов
Владимир Москов


Владимир Москов

Кметът Вл. Москов: Средствата за спорт намаляха наполовина, клубовете да стягат коланите

- Г-н кмете, цялата общественост се пита какво се случва със строежа на залата? Миналата година обещахте, че тя ще бъде готова до края на 2009 г., но по всичко изглежда, че няма да изпълните обещанието си?
- Доизграждането на многофункционалната спортна зала е един от сериозните въпроси на града и общината. Истината е, че има проблеми с парите, затова спряхме реализацията на проекта на този етап.
- Колко пари са нужни да реализирате проекта?
- До момента са отпуснати от ДАМС 70 хил. лева за електрозахранването и трафопоста. През миналата година бяха осигурени 350 хил. лв. директна инвестиция от Министерството на финансите, които се вложиха в построяването на железобетонната част и се стигна до състоянието, което е в момента. Оттук нататък продължава търсенето на 1 млн. и 700 хил лева за завършване на спортната зала. С това ще приключи първият етап, който е най-важен за нас. Вторият - изграждане на хотелска част, е по-назад във времето.
- Какво трябва да се направи?
- Имаме някои варианти. Първият е да продължи финансирането от Министерството на финансите и ДАМС, което обаче към момента е невъзможно. Вторият е да се открие оперативна програма за финансиране на спортни съоръжения по линия на европейски фондове и да кандидатстваме с готовия проект. Третият вариант е да се намери частен инвеститор за публично-частно партньорство, който да вложи свои средства и при определени условия да стопанисва залата. Към момента обаче такъв кандидат няма.
- Кога да очакваме окончателно решение на проблема и дали въобще ще продължи строежът на залата?
- Трябват още 2-3 месеца, за да мога да се ангажирам с конкретен отговор. Необходимо е малко време, тъй като сме поставени в необичайна ситуация. За първи път, откакто съм кмет, има такъв финансов недоимък.
- Ако се стигне до варианта частен инвеститор, до каква степен ще бъде защитен общественият интерес?
- Не смятам, че трябва да коментираме сега този въпрос, тъй като няма подобен вариант. Липсва конкретно положение, но ако се стигне до частна инвестиция, смятам, че общината ще постави нужните условия, за да се защити общественият интерес. До момента не сме подвеждали населението и в смятам, че и този момент хората могат да ни се доверят.


Още за: Вл. Москов   финанси   интервю   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
05 Август 2009 05:52 | Мустака
Оценка:
44
 (
206
 гласа)

Махни всички тези "верни другари" (или техни роднини), които си назначил и продължаваш да назначваш (без да има нужда), и ще си осигуриш пари.


07 Август 2009 16:15 | перла
Оценка:
-62
 (
120
 гласа)

изобщо не му вярвам вече на този кмет има още много неща да направи,за който е обещал,но така ще си останат


08 Септември 2009 20:25 | toni
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

какво значи рано или късно,освен да почакаме още 20 години за да виждаме бетона ,както виждахме бетоновите колове до градския басейн.Няма да чакаме и децата ни да задават такива въпроси.А за частни инвеститори ще сме твърдо против,като знаем какви са частните мафиоти,не мерси!Да бяха дали на един обикновен човек парите ,май щеше да е много по напред.Кмета много добре как се строи светкавично,свикнал е,а сега се мазни пак.Въпроса с евро фондовете вече може би щеше да е решен,ако беше поставен навреме .ЧАКАМЕ РЕЗУЛТАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


09 Септември 2009 12:24 | mailman
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

350 бона за 50 кубика бетон? И смята, че с 5 пъти повече ще построи залата? Или нещо пак му е крива сметката, или от тия пари си е напълнил джоба. Друга възможност не виждам.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар