Зверство! Емил убил бременната Петя, защото носела нероденото му дете ...

13 февруари 2018 11:51   1 коментар   4218 прочита


20-годишната Петя Тодорова загуби живота си, защото искаше да стане майка. Искаше да роди детето на любимия си. Той обаче я удуши, скачайки върху корема й. Името на Петя, заедно с тези на още 22 жени, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе по повод дебатите в обществото за Истанбулската конвенция.

Mного жени са подлагани на домашно насилие. Някои са се оплаквали на различни институции, но без ефект, пише dir.bg. На 5 март 2013 година в столичната полиция е получен сигнал за намерен труп в бетонна шахта в местността "Смърдана" в Западен парк. Пристигналите полицаи вадят от шахтата голото тяло на 20-годишната Петя Тодорова.

Часове по-рано родителите на младата жена са подали сигнал за издирването й. За последно двамата видели Петя на 4 март по обяд в района на кв. „Обеля”, където живеела. Тогава била с двама младежи. Криминалистите бързо стигат до тях. Това са 19-годишният Емил Азов и 24-годишният Михаил Миков. В ареста двамата бързо си признават и разказват една зловеща история.

През 2011 г. срамежливата и затворена Петя се запознала с Емил по интернет. Двамата имали интимни отношения, но младежът често се държал грубо с момичето. В началото на март 2013 г. Петя разбрала, че е бременна. Веднага споделила с родителите си, а след това и с бъдещия баща Емил. Той обаче изобщо не останал очарован от новината.

Свързал се с приятеля си Михаил и двамата се срещнали. 19-годишният Емил заявил пред 24-годишния Михаил, че не желае да има бебе, но няма да даде и пари за аборт. Затова решили, че най-лесно е да я убият. Във фаталния 4 март Емил и Михаил отишли в жк "Обеля", където живеeла Петя с родителите си и я поканили да излезе с тях. Отишли първо в дома на бъдещия баща в жк "Люлин", а след това тръгнали уж на разходка в Западния парк.

Там пръв Емил се нахвърлил върху Петя. Младата жена се разплакала и го молила да не я бие. Извинявала се, че е забременяла. Това обаче не спряло двамата озверели мъже. Първо Емил, а след това и Михаил я били с дървени летви и юмруци. След това 19-годишният скачал по корема и главата на бременната Петя, а накрая тя била удушена. Убийците я съблекли и хвърлили голото й тяло в бетонната шахта. След задържането им, нито един от двамата не изразил съжаления за зверското убийство.

Няколко дни по-късно обаче при гледането на мярката им за неотклонение Емил Азов заяви: "Ужасно съжалявам за стореното. Искам да изкажа съболезнованията си на близките на Петя. Бях силно афектиран тогава и не мислех". Приятелят му Михаил също каза пред магистратите, че съжалява изключително много и дори би се самоубил заради стореното от него.

В съдебната зала обаче се появи бившата приятелка на Емил - Даниела Георгиева. Младата жена разказа, че е водена в същия парк от Азов, като той излял върху якето й запалителна течност и я е заплашил, че ще я изгори жива, ако реши да прекрати връзката си с него. В показанията си Георгиева заяви, че Азов многократно я причаквал пред жилището й, като веднъж дори е произвел изстрел с газово оръжие и е напръскал със сълзотворен газ баща й. Три години по-късно - през март 2016 г.

Върховният касационен съд потвърди присъдите от общо 50 г. затвор на Емил Азов и Михаил Миков. Те бяха признати за виновни в убийство, извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и предумишлено. Азов получи 30 г., а Миков - 20 г., само защото направиха пълни самопризнания и както е записано в закона доживотните им присъди бяха намалени с една трета.

/blitz.bg/

1 коментар
13 Февруари 2018 21:07 | ****
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя защо още диша?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар