Знаков бос пропя срещу Митьо Очите и го сполетя нещо неочаквано

24 септември 2019 10:22   19572 прочита


Бургазлията Георги Илиев получи условна присъда по обвинение като лидер на опасна наркобанда, действала от януари до септември 2018 г. Илиев се признава за виновен и е сключва споразумение за 2-годишна присъда с 3 години изпитателен срок. Условни наказания получиха и останалите от ОПГ-то Йордан Стойков, Минчо Минчев и Антон Динев

Припомняме, че Георги Илиев беше арестуван през септември м. г. след акция на ГДБОП и ОДМВР-Бургас. При операцията, проведена в цялата област, са иззети близо 1 кг различни видове наркотици. В дома на лидера на бандата Жоро Илиев са открити и малко над 15 000 лв. Името на Илиев нашумя и по друго дело, свързано със знакова ъндърграунд фигура от Южното Черноморие. Според защитата на Димитър Желязков-Очите, Илиев е един от основните свидетели на прокуратурата срещу несебърския бос.

"Прословутият Георги Илиев все повече ще се прочува. Как е възможно да присъства на всички тези разговори, които твърди, че е чул. Все едно постоянно са били заедно. Питах го дали не е в интимни отношения с Димитър Желязков", каза адвокатът на Очите Илиян Василев. По думите на самият Желязков, в показанията си съименникът на боса на ВИС твърдял, че двамата едва ли не били първи дружки.

"Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите.

Както Флагман.бг пръв съобщи, Илиев мистериозно е пуснат на свобода в края на февруари. Според Илиян Василев той е пропял срещу клиента му през януари.

Спецпрокуратурата пък вече е внесла нов обвинителен акт по делото срещу Димитър Желяков.

Делото влезе в съда, но още на разпоредителното заседание магистратите откриха сериозни гафове, които не позволяват съдебното преследване на Очите. Основният проблем е, че Турция го е върнала във връзка с обвиненията за банда и палеж, но не и за останалите. Защитата откри и пропуски, свързани с преплитане на функциите на участниците в групата - не ставало ясно кой е подбудител и кой помагач при извършването на престъпления. Имало и разминаване на дати и на суми, за които се твърди, че са прибирани от рекета.

Само две седмици по-късно спецпрокуратурата внесе пак обвинителния акт. И в новото дело Желязков е погнат за същите проблематични обвинения. "Чакаме всеки момент отговора от Турция“, разкри пред "България Днес“ един от наблюдаващите прокурори по процеса.

От думите му стана ясно, че с колегите му се надяват разрешението да пристигне, преди процесът да бъде насрочен, защото иначе ще изпаднем в дежа вю ситуация.

"Обвинителният акт е същият. Оправени са някои детайли с функциите и други разминавания“, разказа прокурорът. /flagman.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар