Защитата на Кристиан: Не е доказано, че той е карал джипа!

23 април 2020 09:28   7 коментара   12747 прочита


Адвокатът на Кристиан Николов не посочи кой измежду сина на Лъчо Мозъка и гаджето на Кристиан може да е бил зад волана

Не е категорично установено, че Кристиан Николов е шофирал Q 7-цата, с която бе премазан тв водещия Милен Цветков. Тази защитна теза застъпи при днешното гледане на мярката за неотклонение на Николов, адвокатът му Любомир Таков. Известният юрист обаче не посочи кой от другите двама според него е шофирал джипа - дали сина на депутата Лъчезар Иванов - Георги или гаджето на Кристиан - Симона.

Той настоя клиентът му да бъде пуснат на свобода, докато се установи кой е водачът на джипа. Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ. Защитата бе категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление, има чисто съдебно минало и трайни връзки в България.

”Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление.”, каза 22-годишният Кристиан пред съда, след което помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си. Софийски градски съд не прие доводите на защитата и го остави в ареста. Интересен факт е, че Кристиан не бе в залата, а връзката с него бе осигурена по скайп от ареста на "Г.М.Димитров". "Относно авторството на деянито съдът смята, че на този етап има събрани достатъчно доказателства, че именно Николов е водач на автомобила към момента на пътнотранспортното произшествие. Майката на Кристиан - Десислава Николова е обяснила в полицията, че е напуснала София на 15.04 и се е върнала на 19.04, тъй като е получила информация, че синът й е задържан.

Тя е посочила пред полицията, че автомобилът се ползва от нейния син", пише в мотивите си съдът. Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. "в", във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение, с което отвори вратичката за доживотен затвор за Кристиан. Чл. 342 ал. 3 буква "в" от Наказателния кодекс предвижда "лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор".

Съдът смята, че има обосновано предположение за използването на упойващи вещества - амфитамини, кокаин, лексотан и тетрахидроксин. Това доказва експертизата. Според съда няма данни за невменяемост и обвиняемият може да се приеме за психично здрав, и е налице умисъл. Водачът на лекия автомобил е имал обективната възможност прецени ситуацията на пътя, но данните на свиделите говорят, че той е игнорирал напълно червения светофар. Според обвинението има опасност да се укрие./flagman.bg


Още за: защита   Кристиян   джип   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
7 коментара
23 Април 2020 10:51 | един друг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вальо Матта беше, он е


23 Април 2020 12:17 | Мнение:
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Не само НАГЛОСТ, но и ЦИНИЗЪМ! Напълно очаквано поведение от такива хора, пардон ИЗРОДИ! Ами като не е карал тоя нека да кажат кой е! Колата не е на автопилот! Тогава е някой от другите. Но това е характерното за ЗАКОРАВЕЛИ УБИИЦИ, свикнали да се измъкват от Закона! Да се приложи цялата строгост на Засона!


23 Април 2020 12:23 | Мнение:
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

P. S. : Горното се отнася както за Кристиан, така и за майка му, така и за другите от колата, но най-вече за т. н. адвокат. Мошеници от свитата на Миньо Стайков. Свикнали цял живот да им се прощава.


23 Април 2020 14:27 | Бай Ончо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

ОТМЪЩЕНИЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗА НАЗИДАНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ИЗРОДИ. А ТОЗИ АДВОКАТ ГЕШЕВ Е ДЛЪЖЕН ДА ГО ОБВИНИ ЗА ИЗМАМА И ЛЪЖА, ТОЗИ УРОД АДВОКАТ-НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ТЕЗИ ЛЪЖИ СЛЕД КАТО Е УБЕДЕН, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА СЛЕДОВАТЕЛНО ТОЗИ МРЪСЕН ИЗРОД ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА БЪДЕ ОСЪДЕН И ДО ЕДНА СЕДМИЦА В ЗАТВОРА ПРИ КЛИЕНТА МУ. А ТАМ ЩЕ ГО ЕБЪТ МАНАФИТЕ ЩЕ МУ РАЗПУКАТ МРЪСНИЯ ЗЯДНИК И КАТО ИЗЛЕЗЕ ДА ГОВОРИ, ЧЕ НЕ Е ЕВАН В ЗАТВОРА .ТОВА Е СЪЩОТО КАТО С КЛИЕНТА МУ. АКО МИ РАЗРЕШАТТ. ЩЕ МУ РЕЗНА ГЛАВИЦАТА ДО КРЪСТА. ПОДИГРАВА СЕ СЪС СМЪРТТА НА УБИТИЯ МИЛЕН ЦВЕТКОВ. ЗАТОВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТМЪЩЕНИЕ. ЗЪБ ЗА ЗЪБ. НЯМА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ ДОКАТО ГЕРБ-ИЗРОДИТЕ СА НА ВЛАСТ.


23 Април 2020 18:13 | ?
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Има ли разлика мвжду умишлено и поръчково убийство?


23 Април 2020 22:09 | ГРАД КОЗЛОДУЙ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

наркоман боклк в ада да гориш


23 Април 2020 23:17 | Гошо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Таков, майкати е карала колата боклук.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар