Заради жестокост! Ромката обесила куче застава пред съда

11 януари 2020 08:54   4 коментара   3665 прочита


Ромката, обесила куче в Раковски в края на юни, се изправя пред съда. 52-годишната Анка Маринова се сдоби преди месец с обвинение за причиняване на смърт на животно и то по мъчителен начин. Във вторник жителката на град Раковски ще отговаря за действията си пред магистратите, пише Трафик нюз.

Припомняме, че зверството бе извършено на 27 юни на една от улиците в населеното място. Ранната сутрин, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво. Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че незнае. Още тогава очевидци разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни.

Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала. На 14 януари 52-годишната жена ще се изправи пред Районен съд. Тогава ще стане ясно дали Маринова ще признае вина, или не. При първият случай още на същия ден, Анка ще получи присъда. Какво предвижда законодателят? „Който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, като деянието е по особено мъчителен начин за животното на публично място, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева”. 
 

4 коментара
11 Януари 2020 10:46 | Хан Крум
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Обесете мангалката да разбере какво е и за назидание!


11 Януари 2020 17:39 | aaz
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Хелзинския комитет срещу зелените еко кучелюбци. Интересно каква ще е присъдата - сигурно мъмрене и 50лв глоба, която няма и да се плати.


11 Януари 2020 17:39 | az
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хелзинския комитет срещу зелените еко кучелюбци. Интересно каква ще е присъдата - сигурно мъмрене и 50лв глоба, която няма и да се плати.


11 Януари 2020 21:33 | Сашко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не пипайте ромите, те са електората на герб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар