Запорираха имущество на Баневи за над 141 млн.лв.

26 ноември 2019 11:29   1 коментар   3171 прочита


Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допуснал обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лева, съобщиха от прокуратурата.

Съдът е наложил запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски дружества на Баневи, на движими вещи, иззети от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и накити, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания. Според прокуратурата тримата са "изпрали" над 1 милиард лева и са присвоили 84 млн. лева. За повдигнатите обвинения прокуратурата уведоми Антикорупционната комисия, която от своя страна предприе действия по обезпечаване на незаконно придобито имущество.

В края на октомври Специализираният наказателен съд отложи делото срещу Николай, Евгения и Мария Баневи за 20 ноември поради събиране на допълнителни доказателства. Тогава ще бъдат разпитани и свидетелите. /dnes.dir.bg/


Още за: имущество   баневи   иск   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
26 Ноември 2019 13:24 | иначе преди 25 г
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

акб форест, после акб корпорация, сумати хора се излъгаха с техния фонд за масовата приватизация, уж условията били най-изгодни, най-силни били, после тръгнаха техни подставени лица, уж да изкупуват и управляват акциите и уж щели да бъдат раздавани големите пари и дивиденти, ама друг път, е затова сега да им вземат всичко, парите от където дошли и там отишли, след тъпата 30 г. уж демокрация народа не се лъже вече т такива подобни ама късно, има нема между 1000 и 5000 човека в държавата се нагушкаха и ограбиха всичко и това на гърба на народа, айде сега в затвора да си изплащат греховете
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар