Започна се: Гранична полиция е отблъснала щурм на бежанци, армията е готова да се намеси

28 февруари 2020 13:39   1 коментар   5495 прочита


Има готовност да Българската армия да се включи във възпирането със състав до 1000 души и до 140 единици техника

Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат турската граница две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от МО. Заявявам категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната граница, като не допусне нито един нелегален имигрант на територията на България.

За тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника, подчерта министърът, цитиран от БГНЕС. По-рано днес премиерът Борисов съобщи, че от сутринта жандармерията е прехвърлена по границата с Турция и морските граници. По-късно днес Борисов ще говори с турския президент Реджеп Ердоган. Притеснителното според Борисов е, че турските граничари са си отдръпнали постовете.

Премиерът нареди да влязат във връзка нашата Гранична полиция с техните колеги. „Към момента има реална заплаха с оглед на събитията, които се случат там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е. А пък едновременно, когато ние налагаме такива тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса, представете си да започнат да влизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим”, добави Борисов.

Стотици мигранти в Турция се насочиха към граничните региони с Европа, съобщиха местните медии, след като според съобщенията турските власти са “отворили портите”. До това развитие на ситуацията се стигна, след като 33 турски войници бяха убити в северозападната сирийска провинция Идлиб при въздушен удар в четвъртък, за което Анкара обвини Дамаск.

blitz.bg 

1 коментар
28 Февруари 2020 16:16 | �������������-����������
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

КАРАКАЧАНОВ Е ГОТОВ С ЦЯЛАТА АРМИЯ КАЗА, ЧЕ СА ГОТОВИ 1000 ВОЙНИЦИ ТОВА Е ЦЯЛАТА АРМИЯ НА БЪЛГАРИЯ С ТИЯ ХОРА ЩЕ ВЪЗПРЕ И ЩЕ ПОКРИЕ САМО ЕДИН КМ ОТ ГРАНИЦАТА А КОЛКО КИЛОМЕТРА Е ТЯ????? ПОСЛЕ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА НЕ СА МИНАЛИ БЕЖАНЦИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар