Възпитател, присвоил 100 000 лв. от дете, спечелило от лотариен билет

18 март 2018 10:19   1 коментар   7917 прочита


Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд

Районната прокуратура в Кубрат протестира наложената условна присъда на възпитател в интерната в град Завет, който насила взел печеливш лотариен билет за 100 000 лв. или 1 кг злато от свой възпитаник, съобщава апелативна прокуратура Варна.

44-годишния възпитател Ергин Х е предаден на Районния съд в Кубрат по обвинителен акт за възбуждане и поддържане в заблуждение на свой възпитаник да му предаде печеливш лотариен билет на стойност 100 000 лева или 1 кг злато, с което причинил на 14-годишния възпитаник на интерната имотна вреда. Измамата по чл. 211, във връзка с чл.209, ал. 1 от НК била в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Вчера в късния следобед състав на Районния съд в Кубрат признал за виновен по повдигнатото обвинение подсъдимия възпитател, като му наложил наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложил с 3-годишен изпитателен срок. Размерът на наказанието според прокуратурата бил определен, след като съдът приел, че са налице многобройни смекчаващи обстоятелства.

Измамата в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, е извършена от възпитателя Ергин Х. на 17 септември 2015 г. Тогава пострадалият Иван си купил три лотарийни билета. Нито един не печелил и момчето, тогава на 14 години, се върнало в магазина, за да опита отново късмета си. След като изтрил билетчето, Иван видял, че печели 100 000 лева или 1 кг злато.

Момчето се похвалило на възпитателя си. Той поискал да вземе печелившия талон, за да го съхранява. Намеренията на възпитателя обаче били да се възползва от чуждата печалба. За целта дори обяснил, че той е пратил Иван да му купи лотариен билет, като му дал пари за това. Месец по-късно Ергин представил печелившия билет и получил печалбата от 100 000 лева. Клипът с печелившия участник бил излъчен по телевизията и така Иван разбрал, че е измамен. Момчето се разстроило и след намесата на директора на интерната клипът бил спрян.

Предстои делото по протеста на Районната прокуратура в Кубрат да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

П. Попов

1 коментар
19 Март 2018 10:13 | Мюмюн Сезгин Алиев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Да крадеш от сирак.... Алаах ще го накаже жестока, мама му мръсна!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар