Във Видин осъдиха на две години лишаване от свобода при строг режим мъж, за закани за убийство в интернет 

23 октомври 2020 07:42   2093 прочита


 Сериозна присъда получи 53-годишен мъж във Видин. Заради буйния си нрав той ще лежи две години зад решетките, а причината - закани за саморазправа и убийство в интернет. Всичко това от ревност. 

Видинската районна прокуратура осъди 53-годишен мъж на две години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване заради заплахи за убийство. Това съобщиха от пресцентъра на институцията. 

53-годишният подсъдим още от 2014 г. той искал да има интимни отношения с М. Г., като многократно влизал в конфликти с нейни приятели. 

През септември 2019 г. той разбрал за връзката на жената с Б. Б. и настоявал тя да прекрати отношенията с него. Подсъдимият започнал систематично да отправя заплахи чрез социалната мрежа Facebook и мобилното приложение Messеnger, причаквал жената на различни места в града, направил опит да влезе в апартамента ѝ, пише bgonair. bg. 

При инцидентни срещи между Б. Б. и В. П. подсъдимият не пропускал възможността да отправи закана с убийство срещу него, в това число и посредством жестове, имитиращи прерязване на шията. Заплашвал го и с думи: "Ще те обезглавя", "Ей, сега ще те пребия и убия" и др. Освен това имало и случай, когато нанесъл удари с дървена бухалка по автомобила му, което довело до деформация по колата. 

Неколкократно пострадалият Б. Б. подавал сигнали за действията на подсъдимия до различни правоприлагащи органи. В. П. е бил привлечен към наказателна отговорност, а впоследствие предаден на съд. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар