Врачанско изтръпна! Александър уби дядо си, после ликвидира и втория мъж на баба си

29 юли 2020 10:26   4543 прочита


51-годишният Георги от Крива Бара бил нападнат от младежа и вуйчо им заради фреза, която била на мъртвия старец, пък нападателите я ползвали Зловеща кървава драма се е разиграла във Врачанско.

51-годишният Георги Георгиев от Крива Бара бил нападнат и пребит снощи в селото от Александър - криминално проявен и подсъдим за убийството на дядо си младеж и вуйчо му.

Сега става ясно, че Георги е починал в болницата във Враца и случаят вече е преквалифициран в убийство, съобщава BulNews. Въпреки че 19-годишният Александър И. само след 4 дни трябва да се яви във Врачанския окръжен съд като обвиняем за убийството на дядо си, той е бил на свобода и е задържан вече за още една смърт.

В понеделник около 21:30 часа той е нападнал човека, с когото баба му е заживяла, и със съдействието на вуйчо му, го пребили с вила, юмруци и желязна тръба. От пресцентъра на полицията съобщиха, че Георги е бил транспортиран в болницата във Враца без опасност за живота със счупен крак и още травми, но преди обед днес той е починал.

„На 19 години две убийства за по-малко от година и три месеца. Той преби дядо си с бухалка, преди това с канабис го хванаха и питам защо не беше в ареста. Сега щеше човекът да е жив. Делото за убийството на дядо му е сега в петък и ако беше прибран да не е случило това нещо. Георги заживя с бабата на Александър и те с вуйчо му, който се прибра от Германия, се напили и отишли в дома му снощи и започнали да го бият. Претекстът бил за някаква фреза, която била на мъртвия му дядо, пък те я ползвали.

Колко пъти ме разпитваха за убийството на дядо му и всеки път ги моля да го приберат, защото се дрогира, злоупотребява с алкохол и е агресивен. Не го прибраха и стигнахме дотук, защото някой не си е свършил работата. Това е положението. Георги беше кротък човек, не е с цветущо минало, но не е създавал никакви проблеми, а го пребиха зверски. Това момче отне два човешки живота“, разказа кметът на селото Илиян Иванов. За 31 юли Врачанският окръжен съд насрочи делото за срещу Александър И., който е обвинен в това, че на 13.04.2019 г. умишлено е умъртвил дядо си Любомир А. в дома им в Крива бара.

Според обвинителния акт, криминално проявеният и осъждан младеж живеел в селото заедно с баба си и дядо си. По време на вечеря внукът и дядо му пийнали порядъчно. По-късно Александър пуснал музика в стаята си, а дядото му направил забележка да намали звука, защото му пречел да гледа телевизия. Разправията продължила, като на няколко пъти внук и дядо отвивали и завивали на бушони от таблото за електрическия ток в къщата. Двамата продължили да се карат, като 59-годишният Любомир изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Любомир пък тръгнал да си ги прибира, но дядо му го бутнал и той се ударил в стената. Тогава бесният младеж взел дървена бухалка и започнал да удря Любомир по главата.

Побоят бил спрян от бабата, която се обадила на спешния телефон 112. Внукът й скрил бухалката на тавана в къщата и избягал. Вследствие на побоя 59-годишният мъж изпаднал в кома и на 25 април починал в Университетска болница в Плевен. Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност в резултат от черепно-мозъчна травма и усложненията й.

Преди това, на 20 юни 2018 година, той бил задържан при акция на полицията в Козлодуй, като беше установено, че е засадил и отглеждал канабис в двора на баба си и дядо си в селото. Тогава бяха изкоренени 43 стръка с канабис, всеки с дължина около два метра, като беше иззет и плик с готова продукция. Иззетото количество беше с общо тегло над килограм и половина и на обща стойност 6 429.12 лева. Тогава все още непълнолетният Александър сключи споразумение с прокуратурата и беше осъден на пробация за срок от шест месеца./ blitz.bg


Още за: убийство   старец   село   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар