Военен съд взе решение за офицера от НСО, обвинен в организиране на убийството на Марангозова

23 май 2020 10:50   3948 прочита


Подполковник Борис Иванов остава в ареста с най-тежката мярка "задържане под стража" Подполковникът от НСО Борис Иванов остава в ареста. Той е обвинен като организатор на убийството на Станка Марангозова. Решението е на Софийския военен съд, съобщава БНТ. Шеф на бандата, екзекутирала фараонката Марангозова, е офицер от НСО.

Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за определяне на най-тежката мярка "задържане под стража". В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова. Обвиненият като помага е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Както БЛИЦ писа дългогодишен служител от НСО - подполковник, е ръководил група за поръчкови убийства. Станка Марангозова, която брутално беше разстреляна в колата си от моторист, през октомври 2019 г. в столицата.

Според прокуратурата подполковникът е организирал цялото убийство, монтирал даже джипиес тракер, за да следи движението на автомобила на убитата. Купил е и мотор, с който физическият убиец е извършил разстрела. Членувал е в масонска ложа, а и активно се е занимавал с обмен на класифицирана информация.


Още за: НСО   убийства   полковник   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар