Вкарват в съда пияния шофьор, убил трима в Пловдив

07 февруари 2017 14:35   3556 прочита
Любомир Трайков Снимка: Авторът
Любомир Трайков Снимка: Авторът


Любомир Трайков Снимка: Авторът

Пияният шофьор на ауди, който на 18 ноември м.г. причини смъртта на трима души в Пловдив, е предаден на съд, съобщи окръжната прокуратура в града. Във фаталния ден около 1, 15 ч. Любомир Трайков карал колата си по бул. „Шести септември“ в посока към бул. „Руски“.

Когато стигнал на кръстовището на двата булеварда, той направил ляв завой и продължил движението в посока към Централна гара. В този момент по бул. „Руски“ и в същата посока се движел таксиметров автомобил. Трайков го изпреварил със скорост 99 км/ч. Междувременно от ул. „Прослав“ в посока към бул. „Руски“ се движело старо пежо, управлявано от Атанас Ламджиев, баща на три деца.

До него пътувала управителката на магазин Виолета Стоянова, а на задната седалка били племенникът на Ламджиев - Димитър, и приятелката му Полина. Колата навлязла по бул. „Руски“, като на 23 метра се намирало Т-образното кръстовище на с ул. „Ген. Данаил Николаев“. Ламджиев бил решил да продължи по тази улица, като предприел ляв завой. Скоростта му на движение в този момент била 19 км/ч. Преминал между разделителните острови на бул. „Руски“ и навлязъл в източната лента за западното платно за движение.

В този момент аудито на Трайков се намирало на 29,9 метра разстояние от него. Трайков видял навлизащото в неговото платно пежо, но поради близкото разстояние и високата скорост не успял да натисне спирачките, а само завъртял волана надясно. В този момент настъпил удара. Сблъсъкът бил неизбежен според заключението на комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза. Аудито се отклонило надясно и се блъснало в дърво, а пежото - в автобусна спирка.

Ламджиев и Стоянова са издъхнали на място, а Полина - на 26 ноември м. г. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза Трайков е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Вещиите лица смятат, че е имал възможност да избегне произшествието със скорост 70 км/ч./24chasa.bg


Още за: шофьор   ауди   съд   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар