Валентин Николов от ГЕРБ: Аз съм депутатът, обвинен във вземане на подкуп

30 януари 2015 11:18   6 коментара   8180 прочита


Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов е признал във фейсбук профила си, че той е депутатът, описан от главния редактор на "168 часа" Слави Ангелов как се среща с енергиен бос в сладкарница и получава плик. Ето изявлението му:

За да не продължават догадките и евентуално да тормозят мои колеги и за да не провокирам теория на конспирацията :

Аз съм Народният представител описан от уважаваният от мен Слави Ангелов в статиите на 168 часа и 24 часа .

Досега в какво ли не съм бил обвиняван, но за подкуп досега никога не е имало и съмнение. Но доживях и това. Преди да опиша случката ще задам следните въпроси, на които трудно- не, невъзможно е да се отговори дори от него:

1. Защо срещата , ако е за даване на подкуп, е на толкова оживено място, а именно „Кристал палас” на ул. Шипка, а не примерно в офиса или колата на господин Енергетика или на някое поне по-тайно и „задкулисно място”?

2. Ако бяха банкноти в една такава хартиена пазарна чанта, те щяха да са цяло състояние, не е ли по лесно плик или нещо за джоб?

3. Защо господин Енергетика ще подкупва моя милост, след като си има своя парламентарна група?

4. За какво е даден „Подкупът” , след като в 43-то Народно събрание, все още не съм внесъл предложение за закон?

5. Кой всъщност с такава внушителна охрана, където всички гледат него, даваш подкуп на разпознаваем депутат в най-оживеното място в София и за какво?

Нека да опиша какво се случи: В края на месец декември по Нова телевизия имаше репортаж за проблем в мина Чукурово и разговаряйки с отговорни хора поех ангажимент да издиря телефона на изп .директор на мината, за да разбера проблема и да взема отношение. Свързах се с колегата Филипов от БДЦ и го помолих да ми намери номера на телефона. Той го намери, прати ми го на SMS и ми описа проблема.

След известно време ми се обади въпросният Енергетик , обясни ми проблема и предложи да се видим януари, за да обсъдим случая в мината. Аз поисках да се изплатят заплатите на миньорите възможно най-скоро и попитах дали поминъкът на хората може да бъде запазен.

Той предложи разговора да продължи на среща в неговия офис, но аз отказах и поисках да бъде на обществено място в центъра на София, защото такова е моето верую. Подчертавам, че кабинет в Народното събрание все още нямам, а във вторник 20.01 няма заседание, поради което в този ден в сградата на Народното събрание срещата е невъзможна.

Да, на 20.01 вторник се видяхме във сладкарницата на въпросния хотел на пъпа на София. Да, говорихме за енергетика. Да, аз видях въпросния журналист на съседната маса, който проявяваше нескрит интерес. Да, господин Енергетика каза, че е донесъл разчети по темата и ги е сложил в чанта, заедно с бутилка вино и рекламни материали, понеже пропуснал да прати такива в Народното събрание за празниците. Да, взех я невъзмутимо, защото нямам какво да крия и тръгнах пеша към Народно събрание с нея.

Мисля, че с разговорите съм защитил интересите на хората в мините. Проблемните разисквани между нас не касаят държавен , а трудовоправен интерес и няма как да са „задкулисие”.Не съм търсил съгласие да назова името на мистър Енергетика, но съм сигурен, че вие се досещате за кого става дума.

Нека първия да хвърли камъка!!!

6 коментара
30 Януари 2015 11:35 | Шменти капели
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Ай горкия! Веднага да му се извинят на човеку! И друг път не хвъпяйте камък в
рядка кал! Ще Ви изпръска...


30 Януари 2015 11:49 | Тета Шанка
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Да му ядете ушите на убавото момче, дано! Вместо да му речете-"Наздраве" с
тава убаво вино /оти верувам, че е било убаво винцето/- Вие журналята се чудите шо
да му закачите. Малко ли му са други грижи на главата? Момчето се чуди ка да ни направи по-благ живото, а Вие.... Айда мори....


30 Януари 2015 19:21 | и?
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Никакво значение от коя пол. партия е..... всеки виновен да си понася наказанието.... закона трябва да е над всичко и всеки..... а стига сте крали бе, проклетници..... да се задавите, дано..... мафиоти! криминални типове! ЗАТВОР!


31 Януари 2015 07:26 | БОКО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

докато само си чешем езиците, така ще е, време е да ги хванем за гушите, а не да ми разправя глупости за оправдание


31 Януари 2015 08:58 | Атанас
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Продължава тенденцията продажни медии да очернят хора, които имат капацитет да решават проблемите в държавата и със своето честно поведение пречат на енергийната и други мафии. Призовавам В. Николов да заведе незабавно дело за клевета и набедяване срещу редакциите на въпросните вестници, след като, без достатъчни доказателства описват срещата му с енергиен бос като корупционна.


01 Февруари 2015 10:43 | Име
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Наистина е интерсно, какво Ангелов би отговорил на въпрос, ако става въпрос за някакво задкулисие защо се е случило на толкова публично място....?
А, извинявам се това него не го интересува, важно е съмнението и авторитета който спечели с "новината" си. Истината кучета я яли.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар