Условна присъда за мъж, блудствал със съседка-инвалид в Оряхово

28 януари 2021 17:28   2734 прочита


Съдът е признал за виновен подсъдимия М.Б. (на 64 години), обвинен от Районна прокуратура – Оряхово за извършено от него престъпление по чл. 150, ал. 1, алт. 1 и алт .3 от Наказателния кодекс.         

Подсъдимият М.Б. живее в гр. Оряхово, като бил в добросъседски отношения със седемдесетгодишна жена, която през м. септември 2017 г. получила исхемичен мозъчен инсулт. Вследствие на заболяването си тя не можела да се придвижва сама и за болната се грижели синът й и домашен асистент.          Около 16 ч. на 13.12.2018 г. възрастната жената била сама в дома си и гледала телевизия. Неочаквано в стаята й влязъл съседът й – подсъдимият М.Б., във видимо нетрезво състояние.

Той веднага се насочил към леглото й с вулгарни заявления и започнал да извършва блудствени действия без съвкупление с безпомощната жена. Тя се опитала да го отблъсне, но поради заболяването си съпротивата й била неефективна. Насилникът блъснал пострадалата, при което тя паднала по гръб на леглото. В състояние на уплаха тя започнала да вика за помощ, но това не спряло Б.         

По същото време се прибрала живеещата наблизо сестра на пострадалата, която чула виковете й и се насочила към дома й. При внезапната й поява подсъдимият бързо излязъл.

Веднага след това бил подаден сигнал до органите на реда. Вследствие на преживяното възрастната жена се почувствала зле и била транспортирана за оказване на спешна медицинска помощ.         

Пострадалата била освидетелствана от лекар, при което били установени отоци в областта на лицето и кръвонасядания на различни места по тялото й.   

В хода на разследването е било установено, че деецът многократно влизал в домовете и на други самотноживеещи лица, които обаче успявали да му окажат съпротива. С осъдителна присъда на Районния съд в гр. Оряхово на подсъдимия М.Б. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.


Още за: оряхово   мъж   съседка   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар