Удар в "Столипиново"! Разбиха незаконни заведения, пълни с клиенти

05 декември 2020 12:40   4603 прочита


Те били маскирани с ламаринени плоскости, клиентите трябвало да кажат кодова дума

Униформени удариха заведения в квартал "Столипиново" в Пловдив, които продължават да работят, напук на разпоредбите на Здравното министерство. Акцията се провежда в момента, а спецполицаи влязоха в две заведения на улиците "Правда" и "Възход", съобщава "Трафик".

В първия обект униформените хванаха над 23- ма души в кафене. Сред тях има непълнолетни и малолетни лица. Оказа се, че въпреки че е бил обозначен като заведение, обектът не е търговски, или поне собственикът му не разполага с необходимите документи за това. На всички посетители ще бъдат връчени актове за неносене на маски, а на собственика - акт по Закона за здравето за нарушаване на противоепидемичните мерки, в частност - събиране на повече от 15 души в заведението.

Обектът на "Възход" също няма документи за извършване на търговска дейност. В него бяха установени 10 лица, на които е съставен акт за неносене на маски. Акцията идва след получени множество сигнали за нерегламентирано събиране в така наречените "барчета".  Конструкциите са изолирани, прозорците са покрити с ламарина, а за да се влезе вътре, трябва да се каже кодовата дума. След ударната акция на полицията под тепетата миналата събота, посещенията са станали още по-тайни и дискретни.

Две заведения в "Столипиново" са били хванати от РЗИ и полицията, докато обслужват клиенти миналия уикенд, въпреки забраната. Малко след 21.30ч. е посетен работещ кафе- аперитив на улица "Калина". В заведението е имало десет посетители, като на трима от тях са съставени актове по Закона за българските лични документи.

Съставени са и 5 акта за тютюнопушене в закрито помещение. Малко след 22 часа е проверено и работещо кафене на улица "Правда" в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени и четирима души- клиенти. Веднага след проверките и двата обекта са затворени./Blitz.bg

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар