Убит и заровен ли е дупничанинът Янек Миланов? Месеци наред той подавал сигнали, че е сплашван 

09 август 2020 11:30   13272 прочита


Преди да изчезне, Янек уведомил близките си, че отива на среща с Васил Капланов-Каплата и повече никой не го е виждал   


 Цяла седмица няма и следа от обявения за издирване дупничанин Янек Миланов, за изчезването на когото съобщи първо Флагман. бг по сигнал на негови роднини. Според близките Янек е бил подлаган на заплахи от страна на Васил Капланов-Каплата, приближен на Братя Галеви. 43-годишният Янек Миланов от години живее в чужбина, скоро се е прибрал в Дупница, като споделил на близки, че има конфликт с Каплата, а автомобилът му станал обект на посегателства – бронята била издраскана, а гумите били нарязани. Освен това Миланов получил кадри на гробовете на родителите си. 

Сигнал до Флагман: Отвлечен ли е дупничанинът Янек след конфликт с гард номер 1 на Братя Галеви? 

Янек изчезва на 31 юли, а сигналът е подаден в дупнишката полиция на 1 август. 


Негови съседи от блок 45 в жк „Бистрица” коментираха: 

“Янек беше душата на компанията. От дълги години живее и работи във Франция. Идва си всяко лято. Събирахме се пред блока и той ни веселеше. Много добър човек. В петък докара мебели да дообзаведе апартамента си. Има брат, но и той е в чужбина. От години работи в Англия”. 

„Янек изчезнал от паркинга пред блока. Полицията не го издирва, а само симулира. Не са потърсили никого от съседите, нищо не са ни питали. Извършили са обиск в апартамента му, иззели са видеокамерата от терасата. Тарашили са и колата му, която е на паркинга. Щом досега не го откриха, едва ли ще го открият. Убит е някъде и заровен. Няма и да го намерят. Убиецът или поръчителят няма да се разбере кои са, въпреки че се спряга името на наш съкварталец”, заявиха съседи на Янек Миланов, притеснени и отчаяни от случилото се с гастарбайтера 

В неделя, 2 август, е извършен обиск в апартамента на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата, който живее в жк “Бистрица” в съседен блок с изчезналия мъж. 

Криминалисти са иззели записите от видеокамери на общината на всички изходи на Дупница. Извършват преглед и на видеокамери в с. Крайници, там бащата на Васил Капланов има наследствена къща, в нея също е извършен обиск. В петък срещу събота Янек Миланов е изчезнал. В събота негови приятели са подали сигнал в РУ – Дупница, че той е отвлечен, тъй като го търсили многократно по телефона и той бил изключен, а апартаментът му е заключен. 

Преди да изчезне, Янек уведомил близките си, че отива на среща с Васил Капланов-Каплата и повече никой не го е виждал. Янек подавал непрекъснато сигнали за проблеми и непрекъснати посегателства върху дома му и колата му с опит сплашване и следи от стрелба по апартамента му. 

"Стреляха ми по прозорците, виж какъв камък са хвърлили и се е забил в изолацията. До вчера не ми обръщаха внимание, чак вчера пуснаха досъдебно производство и уведомиха прокурор. Нищо не стана, казаха, че няма шанс", са част от неговите сигнали. 

В началото на юни Янек пише: 

"Аз знам кой е, като се прибера му звънкам директно да се видим да се обясним, защото вече ми идва в повечко. " 

Флагман БГ 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар