Убиецът на милионерката Виолета направил фатална грешка

28 май 2019 17:43   10476 прочита


Парадоксалното е, че при първото разследване младежът дори не е бил разпитван

Убийствата са престъпленията с най-висока разкриваемост според полицейските статистики, но въпреки това в архивите на МВР има доста неразкрити. От "студените досиета" обаче понякога, макар и рядко излизат горещи следи. Така през последните години в Пловдив бяха разкрити три убийства , а извършителите вече са зад решетките, пише "Трафик". Преди няколко дни в града бе разкрито още едно тежко престъпление с 10-годишна давност. Точно преди седмица полицията задържа 32- годишният пловдивчанин Здравко Дечкин.

Срещу него е повдигнато обвинение, че той е прекият извършител на убийството на милионерката Виолета Балабанова, наръгана с нож на 30 септември 2009 г. Жената е прободена на 5 места и ограбена, а 8 дни по-късно издъхва в болницата. Нападението е извършено по поръчка на сина й Георги Балабанов, който няколко години по- късно загива в катастрофа. След смъртта на жената той е разпитван многократно, но криминалистите не могат да открият улики, които да го свържат с нападението.

Разследването отдавна трупа прах в архивите на полицията, когато Дечкин попада по случайност в полезрението на криминалистите. Преди няколко месеца Дечкин, който е управител на билярд клуб "Академи" в търговски компекс "Гранд" , назначил за сервитьорка непълнолетно момиче. При проверка обаче нарушението било разкрито и срещу него било образувано досъдебно производство. При разпита полицаите му свалили отпечатъци и ги пуснали през системата. И тогава разбрали, че са ударили джакпота. Един от отпечатъците на на Дечкин съвпадал с отпечатък, открит на местопрестъплението на ул. "Софроний Врачански".

Последвали още няколко разпита и в крайна сметка криминалистите успели да го накарат да проговори. В петък Окръжният съд задържа под стража обвиняемия. Парадоксалното е, че убийството е могло да бъде разкрито още преди 10 години, но тогава Дечкин изобщо не е бил разпитван в полицията. Което е повече от странно, тъй като той е бил един от най- близките приятелите на сина на жертвата Георги Балабанов. Разпечатките , направени на мобилния телефон на Георги, още тогава показват, че двамата са общували ежедневно.

Още тогава полицаите подозират разглезеният наследник, тъй като при нападението е взета чантата на майка му , в която тя носи със себе си нотариалните актове за всички свои имоти. Балабанов е единствен наследник и единствено той има мотив за жестокото престъпление. Но 23-годишният тогава Дечкин минава между капките и послед години наред живее необезпокояван. Досега./Blitz.bg

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар