Търсят трета жертва на касапина от Негован, правят нова аутопсия на мистериозно загинала баба

19 септември 2019 10:35   20608 прочита


Предполагат за трета жертва на касапина от Негован Пламен Шляпашки. Близките на мистериозно починала жена от столичния кв. "Гео Милев" се опасяват, че именно бруталният убиец е виновен за смъртта й. Шляпашки е продавал апартамента на 85-годишната Цветанка Стоянчева без знанието на роднините й, съобщава "България Днес".

Дъщерите на 85-годишната загинала искат есхумация на гроба й и нова аутопсия. Самото решение трябва да стане ясно до няколко дни. Според адвоката на роднините е много вероятно молбата да бъде удовлетворена.

Целта на аутопсията е да разясни дали има следи от насилствена смърт или от използвани химикали, които са подпомогнали това да се случи. Близките на бабата смятат, че смъртта й не е случайна. Чрез убийството цели да прикрие следите около кражбата на апартамента й. Веднага след като разбират за аферата, те подават жалба в прокуратурата. До днес, точно година след смъртта на старицата, резултати от разследването и повдигнати обвинения на Шляпашки няма.

"Открадват апартамента и слагат мама в гроба. За съжаление, ако прокуратурата си бе свършила работата навреме и бе вкарала Шляпашки в затвора нямаше да се стигне до касапницата в Негован и двамата възрастни хора щяха да са живи", убедени са дъщерите на баба Цветанка.

След бруталното убийство в Негован на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна близките на Цветанка виждат снимки на Шляпашки и разпознават човека, който според тях е отговорен за смъртта на майка им.

Шляпашки се запознава с баба Цветанка под предлог, че ще й ремонтира жилището. Двамата се сприятеляват, а касапинът често й ходи на гости, когато роднините отсъстват. И така до 7 септември 2018 г., когато страдащата от деменция и трудно подвижна пенсионерка е намерена да лежи на улицата в квартала. Оказва се, че е получила инсулт и умира на 18 септември, без да дойде в съзнание.

"За нас инсултът на мама е много съмнителен. Преди да почине, тя не можеше да ходи, как тогава е излязла навън. Може да са я извели насила и с удар по главата или отрова да са й помогнали да умре", подозират роднините.

Без дъщерите да разберат, Шляпашки убеждава страдащата от деменция старица да му издаде пълномощно. С него той на 27 юни миналата година продава жилището на баба Цветанка с площ над 100 квадрата, слагайки лично подписа си под сделката. Купувач е роденият в Радомир Петър Петров. През последните няколко години Петров е придобил десетки апартаменти в София от хора на преклонна възраст.

Според условието по сделката баба Цветанка трябва да напусне жилището си три месеца след продажбата. Срокът изтича в края на 2018 г. Няколко дни преди това старицата почива.

"Явно са й дали три месеца живот. Така Шляпашки, когато я посещава, за да си говорят и пият кафе, да може да реши проблема. Целта е майка ни да не е жива, когато сделката влиза в сила. Така тя няма как да свидетелства пред полицията, че не е подписвала пълномощно на Шляпашки да й продаде апартамента", убедени са дъщерите на баба Цветанка.

Ден преди да се навърши една година от смъртта на 85-годишната жена, новият собственик на жилището й Петър Петров от Радомир поискал своето. Той опитал да влезе във владение на имота за трети път чрез съдия-изпълнител. Както и предишните два пъти след жалба от адвоката на роднините процедурата е стопирана. Дъщерите на Цветанка разпространиха снимки на Петър. Молбата им е други жертви на имотни измами, разпознали купувача, да се свържат с тях./ trafficnews.bg/


Още за: жертва   касапин   Негован   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар