Тъжни разкрития за ученика, загинал в русенска гимназия

22 януари 2020 09:48   4 коментара   30006 прочита


15-годишният ученик от русенската Английска гимназия, която загина вчера сутринта след скок от третия етаж, е правил опит да отнеме живота си и преди 3 години. това съобщи местната телевизия TVN. Тогава момчето е било в много тежко състояние, но е спасено.

БЛИЦ припомня, че сигналът за трагичния инцидент е подаден около 7.50 часа вчера, когато 15-годишният ученик е намерен в безпомощно състояние в задния двор на училището. На място веднага е изпратен екип на Спешна помощ, но детето издъхва на път за болницата. Предстои становище на съдебните лекари, но по първоначална информация смъртта му е причинена от черепно-мозъчна травма.

В Английската гимназия деветокласникът е от началото на учебната година. Бил е с отличен успех. Все още не е ясно какви са мотивите, накарали момчето да вземе фаталното решение. Загиналият тийнейджър е бил от добро семейство и не е създавал проблеми. Разбирал се е със съучениците си, които му помагали да се адаптира след преместването си от ОУ "Васил Левски". Ученикът, сложил край на живота си в Русе, бил от добро семейство, но... "Загубата е тежка и подобава да се отнесем с необходимото уважение към това, към близките, към семейството.

Мисля си за това дали дълбока болка, страдание, могат да породят такъв акт на действие, мисля си дали те са били в границата на разумното и на това дали се преценява ситуацията", коментира психологът Венета Венкова пред БНТ. В учебното заведение има камери в коридорите и почти всички стаи, но не и в тази, в която е било момчето. Записите са иззети от полицията. Разследването на случая продължава.

Blitz.bg

4 коментара
22 Януари 2020 10:28 | �� ����� �������
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Явно момчето е имало психично заболяване, което е крито от съучениците му. Кой родител иска цял свят да знае за психичното заболяване на детето му. Обикновено психично болните когато се почувстват добре спират самоволно да пият лекарствата си и заболяването се проявява внезапно с пълна сила и често правят точно това -посягат на живота си и след 2-3 опита успяват. Голяма трагедия е това да имаш психично болен сред близките си, не само че е наследствено, но и стресира жестоко близките.


22 Януари 2020 11:49 | До горния
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

.. не говори глупости. И не диагностицирай, когато изобщо не разбираш, а от написаното си личи колко МНОГО НЕ РАЗБИРАШ !!


22 Януари 2020 22:10 | До по-горния
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Как не ви е срам да коментирате такова нещо?! Не сте били в семейството, не познавате лично хората не съдете!!! Мир на праха на това момче, жалко, че такива млади животи си отиват по такъв нелеп начин. Сила на близките...


23 Януари 2020 16:30 | долния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо оплюхте първия коментар? Съобщиха че това е втори опит за самоубийство на момчето. Това се случва точно при психично болните. Изобщо не разбираш - е написал втория. Ти пък много разбираш. Как не ви е срам - написал втория. Защо да го е срам, може да е психиатър и от малко информация да прави извод. И нищо обидно няма в коментара. Всеки има право да коментира статията, а защо се оплюват коментиращите. Ами напишете мнението си за случая, а не оплювайте коментиращите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар