Трагедия в София: Търговска ръководителка на гара Илиянци почина от COVID-19

01 април 2020 09:36   4 коментара   12754 прочита


Жената е имала контакт със сина на първите жертви на заразата у нас - възрастното семейство, което почина от коронавируса в Пирогов

64-годишна жена е починала от коронавирус през почивните дни, предава Нова телевизия. Тя е работила на гара Илиянци. Заемала е длъжността ръководител "Търговска експлоатация" на гарата. Нейният началник забелязал, че не е добре и я откарали в Пета градска болница. Началникът на гарата Цветан Александров разказва пред Нова телевизия, че за последно я видял на работа и тогава не обядвала.

След това решила да се лекува вкъщи, но вече е развила двойна бронхопневмония. Следва прием в болница, а на втория ден след като жената вече отсъства колегите ѝ вече са наясно, че тя е болна от COVID-19. Ден, след като била приета в лечебното заведение, тя починала от усложненията на коронавируса. Александров е категоричен – на ден тази жена се среща с поне десетина души. Самият началник ежедневно се вижда с нея по работа. Със сигурност се знае, че жената е имала контакт със сина на първите двама починали от коронавирус. Той беше с отрицателен тест.

А колегите на починалата жена тогава са искали да бъдат тествани, но им е отказано, защото са от втора линия. Александров обяснява и, че от РЗИ му казали да се търси личния си лекар, но още не е тестван. Работещите на гара Илиянци не са поставени под карантина, а на мястото не е направено дезинфекция, алармира началникът на гарата в Илиянци. По думите на началника ѝ, жената се е срещала всеки ден с много гора.

blitz.bg

4 коментара
01 Април 2020 11:31 | --------------------
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

А добро утро на всички! Вервайте безрезервно на ББ и на генерала! Че много са загрижени за населението и полагат неистови усилия да ни спасят! Никой не го е грижа за хората. Пак ще се усвоят едни милиони помощ от ЕС и толкоз. Кой оцелял оцелял, кой не, това е положението!


01 Април 2020 12:58 | `arlz
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Още не се е родил такъв политик, който да мисли за обикновения чевек!


01 Април 2020 15:09 | Цецка
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Стига злоба бе хора! Бойко ви е за всичко виновен ай стига с тези неточни новини. За това и бог ще ни наказва защото сме злобни.


01 Април 2020 20:14 | Антон Миленков 964
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Къде прочете нещо злобно, бре Цецке?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар