Трагедия! Родна музикантка се самоуби със скок от 4-ия етаж

11 април 2020 11:31   2 коментара   16632 прочита


57-годишната Яна Цонева е живяла дълго време в Германия, където е успяла да направи много добра кариера

Известна бургаска музикантка, направила кариера в Германия, се самоуби снощи. Това съобщи "Флагман". 57-годишната Яна Цонева скочи от 4-ия етаж на блока си на ул. „Странджа” 15, в центъра на града. Тя е издъхнала 10 минути по-късно, веднага след като на място са дошли парамедиците, съобщиха очевидци. Съседи, живеещи в блока на ул. „Странджа” разказаха, че четири часа преди самоубийството на г-жа Цонева, те са сигнализирали на тел. 112. Предупредили са ги, че тази жена е нестабилна и може да посегне на живота си. „Тя крещеше, блъскаше по стените и повтаряше, че ще се нагълта с хапчета и ще се самоубие.

Притесних се много. И друг път е имала изблици, но те не бяха чак толкова сериозни. Снощи се усещаше, че тя е извън кожата си. Позволих си да се обадя на 112, защото се притесних, че може да стане нещо фатално", сподели живущ в санирания блок на ул. „Странджа”. "Приеха обаждането ми, но за съжаление, никой не реагира и няколко часа по-късно жената изпълни заканата си и скочи от терасата си”, добави той. Яна Цонева е паднала върху капака на лек автомобил Тойота, след което се е приплъзнала на асфалта и е ударила главата си смъртоносно. Издъхна е от черепно-мозъчна травма.

Тя е дъщеря на легендарния бургаски адвокат Цонев, който бе знаково име в юридически среди на Бургаска област преди 30-ина години. Г-жа Цонева е живяла дълго време в Германия, където е успяла да направи много добра кариера. Тя е популярна и сред бургаската общност на артистите. Прибрала се е в България преди 2-3 години, разказаха съседи. Но още в началото имала нервни изблици и си личало, че не е много стабилна. Според очевидци често злоупотребяла и с алкохола.

blitz.bg 

2 коментара
12 Април 2020 02:52 | KOKO
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Просто ми е интересно какво тмно невежество цари още в тази страна на ИЗУМИТЕЛНИТЕ СКАЧАНИЯ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ.... ТОВА ВЕЧЕ Е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ. Това е защото никой ама никой не иска да се занимава с профилактика на ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ, ТАКОВА НЕЩО В БЪЛГРИЯ Е ТАБУ.
А трябва да се знае че хората поне ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА МОГАТ ДА ИМАТ ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ, НЕ МУ ПОМАГАТ, А ТОЧНО ОБРАТНОТО. Колко ли "приятелки" е имала тази жена, които не са И ПОМОГНАЛИ да преодолее нейния проблем с алкохола и психическото разстройство което понякога може да се "отключи" поради хормонални причини след менопаузата? Колко е просто да отидеш и да се посъветваш с лекар който да ти предпише похдоящите лекарства и да те наблюдава докато се стабилизират нещата? Ама не, в България - има един иход "скачане от по-горните етажи. " Предполагам че парите за тази жена не са били проблем, нито "приятелите" съседитие или роднините и които са били само наоколо когато е била "добре" а когато се е нуждаела от помощ - всеки един


12 Април 2020 03:00 | KOKO
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

от тези се е отдръпнал и е станал да "гледа сеира" на тази жена или да чака, като лешояд, тя да скочи и да дели имуществото и защото това е - алчността за пари и власт е най-високата оценка за успех на "успелите" Българи - тоест колко може да успееш да прибереш от някой който не е упял да преживее нещо трудно... Мисля че Българите са "наказани" от Отоманското робство - лесно да реагират на жестокостите защото са научени - по различни причини, да се радват на чуждото страдание, като си казват тихичко " е .... нека и е на тая... нали се мотаеше по Германия.... живееше си живота докато ние мизерствахме тука.... " предполагам че на много нещо подобно им е минавало през ума... нали го виждам на хората в очите понякога като се върна от чужбина у дома... Жалко жалко жалко.... но то всичко се пише.... нали така?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар