Трагедия: 17-годишната Мария роди, зарадва се на бебето и умря в МБАЛ „Уни Хоспитал“

03 декември 2019 14:53   1 коментар   13727 прочита


Разследващ полицай е обяснил, че засега не могат да я погребат, от болницата изказват съболезнования

17-годишната Мария Д. е починала след раждане в болницата в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче Огнян Янев, цитиран от Радио "Фокус" - Пазарджик. Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио. "След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име - Огнян. На другия ден отидохме на свиждане.

Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле.

Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е е добре. Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми. Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала", каза също Янев. Той допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала. "Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е там в моргата на болница "Свети Георги".

Там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха", каза също Янев. Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е обяснил, че засега не могат да погребат детето си. От болницата в Панагюрище коментираха случая с починалата Мария: "МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище, изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Д. на нейните близки, съобщиха от лечебното заведение. Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение.

Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани." Образувано е досъдебно производство по случая с починалата 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище. Това каза говорителят на Окръжна прокуратура - Пазарджик Пламен Пантов.

Той обясни, че е извършен оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена. „Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Същата не е изготвена и за по-нататъшния ход на разследването трябва да се изчака резултата от нея", коментира Пантов. Той допълни, че докато не стане готова експертизата, тялото на 17-годишната Мария Д. няма да бъде освободено. „Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане", уточни Пантов./Блиц

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
03 Декември 2019 15:06 | читател
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Най-вероятно е направила тромбоемболия. Това е рядко, но често фатално и непредвидимо усложнение след всяка една операция. Жалко за младата майка и дъ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар