Сянката на милионера Бенчо Бенчев надвисна над протеста срещу Борисов!

20 ноември 2018 12:49   5569 прочита


Синът на задържания в Истанбул заедно с Митьо Очите мултимилионер се оказа замесен в протестите срещу премиера Бойко Борисов и правителството.

Това разкриха два независими източника. Оказа се, че мощният черен джип "Мерцедес" G-класа е управляван често от Георги Бенчев, който е наследник на бургаския милионер Бенчо. Грамадният всъдеход с руска регистрация предизвика лавина от коментари още при появата си на шествието. "Хванаха се за джипа, щом това е зрелищно за медиите, добре. Но пишат, че съм бил племенник на Бенчо Бенчев. Бих искал да е така, но за съжаление нямаме роднинска връзка. Опитват се чрез моите действия да петнят името на хора, които по никакъв начин не са обвързани с мен. Аз изразявам гражданската си позиция, през 2015 г. също участвах в протестите срещу скока на горивата", каза тогава Мартин Пенчев, който бе забелязан зад волана на мерцедеса. Същият е част от създателите на фейсбук групата "Шофьори Бургас", чрез която основно се организират протестиращите. Твърди, че групата не е политически обвързана, а за себе си уточнява, че се занимава с транспорт, затова цените на горивата го касаят пряко.

Пенчев започна да се обяснява, че той движел фирмата за коли под наем "Хит Рентакар", макар неин собственик да е общинският съветник от Карнобат Господин Русев, племенник на зърнения бос Бенчо Бенчев. Истината, обаче се оказа доста по-различна. Става ясно, че Георги Бенчев често е бил виждан от свидетели да кара подвижната крепост, както наричат джиповете от модела G-класа. Неговият баща бе изваден от голямата политическа игра, след като стана ясно, че е пребивавал в един хотел с наркобоса Димитър Желязков-Митьо Очите. И вероятно търси реванш./БЛИЦ

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар