Свидетелят срещу Очите и легендарен наркобос Георги Илиев пак е на свобода

06 август 2020 12:19   3059 прочита


Съдията е освободил ъндърграунд фигурата срещу 3 хиляди лева парична гаранция

Легендарната ъндърграунд фигура Георги Илиев, който преди месец бе арестуван по обвинение за лихварство и принуда, е на свобода. Това съобщават отлично информирани източници, цитирани от "Флагман". Илиев е изкарал едва 10-ина дни в ареста, показа проверка.

След зрелищното му закопчаване на 8 юли той е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“ от Районен съд Средец. Заседанието се е провело на 10 юли. Седмица по-късно обаче Илиев е обжалвал наложената мярка пред Окръжен съд-Бургас. Съдия Захарин Захариев е преценил, че оставането в ареста е прекомерно и го е освободил срещу 3 хил.лева гаранция.

В съдебното заседание не са се приели доводите на прокуратурата, че той е осъждан, може да окаже натиск върху свидетелите и да саботира цялото досъдебно производство.

Припомняме, че Георги Илиев бе задържан по обвинение, че фирма, с която е свързана, е отпускала бързи кредити, предимно на циганки от Средец. Тъй като те били неплатежоспособни, оставяли залог при дебитните си карти, с които получавали издръжка за майчинство. Така обезпечавали кредита. Обикновено Илиев им отпускал от 400 до 600 лв., но веднъж „арестувайки“ картите им, начислявал всевъзможни такси – теглене от банкомат, такса за забавено плащане и др., при които един кредит набъбвал от 400 лв. до 3500 лв.

Има множество показания, че ги е заплашвал с физическа саморазправа и нанасяне на много тежки телесни повреди на членове на семейства им. В списъка, който полицаи откриха в офиса му, фигурират имената на над 120 жени. В колата бяха намерени 5000 лв., бухалка, бокс, белезници и газово оръжие.

Илиев бе осъден за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици а допреди няколко години се считаше за „бос на коката“, по оперативни данни на ОД на МВР в Бургас. Той е основен свидетел срещу Димитър Желязков, а малко преди ареста му бе подал молба в специализирания съд, с която искаше да даде нови показания по случая.

Илиев бе подчертал, че „желаел да каже истината“, което бе изтълкувано, че ще се отметне от първоначалните си твърдения, които заковаваха Митьо Очите. Самият Желязков твърдеше, че познава бегло Георги Илиев, шамарил го преди 10-ина години, защото закачал дъщеря му и изрази съмнения, че той е изтъргувал леката си присъда по наркоделото, за да го натопи./blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар