Съдът реши съдбата на Ветко Арабаджиев

06 май 2019 09:44   5992 прочита


Ветко Арабаджиев остава в ареста, съобщава Нова телевизия. Бизнесменът беше върнат под конвой от Испания. Това се случи по искане на нашата прокуратура, която го разследва за пране на пари и данъчни престъпления.

Часове по-късно Арабаджиев вече е изправен пред съда. След шест месеца издирване върнаха под конвой у нас бизнесмена Ветко Арабаджиев. Той отказа доброволна екстрадиция, но две инстанции в Испания разрешиха да бъде съден в България. Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август. При претърсването на хотел „Маринела" бяха открити 10 млн лева.

Издирваха бизнесмените с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Очаква се промяна в обвиненията.

Засега обаче в България се прибира само Ветко Арабаджиев. Екстрадицията на Маринела Арабаджиева все още не е факт, тъй като испанският съд все още не е взел решение, като е поискал допълнителна информация за нея. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева. /Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар