Срам! Учителки биха директорка в София пред погледа на 1000 ученици 

25 януари 2023 08:42   7 коментара   8824 прочита


 
 
Директорката на училище е била бита и гонена от учителки от друго школо пред удивените погледи на възпитаниците им. Сцената на абсурда се разиграла в сградата на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ и 203 ПЕГ "Свети Методий" в столичния район "Красно село", които не успяват да си поделят общинската собственост. 

За срамния случай съобщи общинският съветник Грета Стефанова на заседанието на комисията по образование и култура към СОС. Тя поиска от колегите си да вземат отношение по случая и да съдействат за разрешаване на конфликта между двете враждуващи страни, за да не стават учениците и друг път свидетели на подобни сценки. 

Според Стефанова, цитирана от сайта Столица. бг, "между 800 и 1000 деца са гледали този цирк". Не става ясно обаче коя е пострадалата директорка, както и кои учители са участвали в побоя. 

"И това е в центъра на София. Трудното съвместно съжителство на двете училища (в една сграда) е проблем, който остава нерешен от години", допълни общинският съветник. 

Шефът на дирекция "Образование" в Столичната община Мария Минчева потвърди, че има проблем между директорите на двете общински училища. 

 

"Дирекцията води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата. От Столичната община са дали указания, но между двете директорки има остър личен конфликт и не може да се постигне консенсус", обясни тя генезиса на проблема. 

По думите на Минчева такива двойки училища в една сграда има и в други райони на София, но случаят в "Красно село" е единствен. Проведени са много срещи, като неофициално кметът на района Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще подкрепи сливането на двете училища, добави още Минчева. 

Ако това предложение бъде прието, училищата ще се обединят с нов номер и ще бъде назначен нов директор. Според Минчева обаче това не е най-доброто решение. 

"В много от училищата, които ползват една и съща сграда има проблеми, но те се решават с диалог, съдействие от районната администрация и конструктивно поведение, докато в "Красно село" воюват", заяви общинският съветник Деян Стаматов, който също е директор на училище. 

От комисията по образование и култура решиха да се запознаят по-подробно с казуса, за да намерят корените на конфликта и да вземат най-оптималното решение за учениците и от двете учебни заведения. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
7 коментара
25 Януари 2023 10:19 | Каруцар
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А после се питаме как е възможно ученици да се бият и да снимат боя с телефони.


25 Януари 2023 11:34 | само питам...
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

От кога Краста поляна е център на София? Тя си е комшия с циганските квартали и виетнамските общежития...


25 Януари 2023 11:55 | До горния
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Преписвачите от Стършел не знаят кварталите в Благоевград, ти искаш да познават София.


25 Януари 2023 15:12 | 258
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

побой пред учениците и заплатите им са малки пак реват пък кой ли ще им ги изкара тея пари за да ги вземат незнам.


25 Януари 2023 15:51 | az
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ами тo новоназначените учителки са подобоя на ония полицайки от двете тежки катастрофи с чадъри над шоферите - а именно калинки назначени, не защото стават, а защото имат връзки да стоят до обед за 2к лв и да имат 60 дневен годишен отпуск. Пък после чакайте учениците да научат нещо.
Тия от инспекторатите е време да почнат да проверят дали учителите стават за нещо и как са назначени, а не да проверяват за отсъстващи и да се заяждат за пропуснати запетаи по измислените доклади до тях.


25 Януари 2023 16:35 | до az
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

А, ония “полицайки“, както и новите даскалици, стават и за е. бан!


25 Януари 2023 19:35 | До до аз
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дааа, яко и професионално сладко…
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар